Nytårsbombe under boligejere med særligt lån: Ekstraregning på 100.000 kroner

Nogle uheldige danskere risikerer at vågne op med andet end tømmermænd den 1. januar 2023. De kan få smadret deres økonomi ved årsskiftet.

penge i hånden

Høje gas- og elregninger er ikke den eneste bombe under danskernes privatøkonomi. Også renterne på boliglånet skal danskerne nu holde øje med. Det skriver Finans

Særligt boligejere med at såkaldt flekslån skal passe på. Hvis deres lån skal refinansieres ved årsskiftet, kan de nemlig forvente en rentestigning på knap 4 %. 

I kroner og ører betyder det, at folk med en boliggæld på 2 mio. kroner og et flekslån med afdrag får en årlig ekstra ydelse på 24.000 kroner. Er flekslånet uden afdrag skal de betale 48.000 kroner mere.

Hvis boligejerne med flekslån tilmed ejer et gasfyr, begynder det for alvor at brænde under privatøkonomien. Så skal de nemlig regne med en ekstraregning på over 100.000 kroner om året – efter skat. 

Pas på økonomien

Det er Totalkredit, der står bag beregningerne, og herfra opfordres der til, at danskerne så hurtigt som muligt skaber et overblik over deres økonomi. Ellers risikerer de at blive ramt hårdt ved årsskiftet. 

– Vi taler meget om de enkelte elementer som gas og el, men jeg kan godt få den fornemmelse, at der ikke snakkes om den samlede regning, siger Totalkredits chefanalytiker Sune Malthe-Thagaard.

– Alle bliver ramt af et eller andet, men ikke nødvendigvis af det samme. Der kan være få uheldige, der bliver ramt som af en boksebold, og det hober sig op.

Mest læste artikler