Renterne på boliglån er historisk lave

Renternes nedadgående niveau er ved at spidse til. Men hvor lang tid kan vi fortsætte med de lave renter på realkreditlånene?

Går du og drømmer om at lave en tilbygning, få lagt nyt tal eller at udskifte køkken eller bad, skal du måske overveje at slå til nu. 

Renterne på boliglån er nemlig historisk lave, efter at landets realkreditselskaber i løbet af februar nærmest konkurrerede om at få renten længst muligt ned.

Selvom snakken om, at renterne nok snart vil stige, er der noget, der tyder på det modsatte. 

Optag lån med nul procent i rente

Først åbnede de fire store realkreditselskaber på stribe for et 30-årigt 1,5-procentslån med 10 års afdragsfrihed, og derpå satte Jyske Realkredit (tidligere BRFkredit) trumf på ved at lancere et 10-årigt fastforrentet lån til nul (0!) procent.

Lånets løbetid afgør efterspørgslen

Lånene med 30 års løbetid er særlig interessante for helt nye boligejere, mens et 10-årigt lån netop er attraktivt for dig, der allerede ejer et hus og eksempelvis gerne vil betale dit lån af lidt hurtigere eller ønsker at gennemføre større forbedringer i boligen ved at belåne friværdien i form af et såkaldt tillægslån.

Derfor er renterne så lave

De danske realkreditobligationer har i mange år været attraktive i udlandet. I takt med den stigende efterspørgsel hos investorer, vil renten være i den lave ende. Samtidig er væksten og inflationen ikke på sit højeste, som også har medført til de lave renter. 

De lave renter vil nok fortsætte lidt endnu

Hos Nordea og Arbejdernes Landsbank tror de ikke, renten vil sænke yderligere og er begge enige i, at renten for fastforrentede lån med 30 års løbetid og 10 års afdragsfrihed nok ikke vil nå ned på en procent.

Derimod tror de på, at renterne fortsat vil være lave og ikke opleve nogen stigning inden for det næste år. Det skyldes primært, at der ikke er nogen forventning om, at det der holder renterne lave lige nu, ikke vil være anderledes i den nærmeste fremtid.

Mest læste artikler