Så mange boligejere gør brug af håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er den mest kendte og brugte ordning i Danmark. Det viser en ny spørgeundersøgelse, der slår fast, at den fordelagtige tilskudsordning ifølge boligejerne, er afgørende, hvis de skal investere i grønne løsninger, der sparer på energien.

Håndværkerfradraget er både bredt kendt og brugt af danske boligejere. Hele 93 procent af de danske boligejere kender til fradraget, der er målrettet grønne energi- og klimavenlige håndværkerydelser, og 59 procent har brugt den. Det viser en ny spørgeundersøgelse, som YouGov har foretaget for Dansk Byggeri.

Til sammenligning svarer 61 procent, at de kender til energiselskabernes tilskudsordninger, men kun 17 procent har benyttet sig af dem. Andre muligheder som for eksempel gratis energivejledning er kun brugt af 13 procent af boligejerne.

Læs om de nye regler og muligheder indenfor håndværkerfradrag 2020, ved at klikke her.

Håndværkerfradraget er nemt 

– Håndværkerfradraget er nemt at bruge, og derfor er det så populært. Energiselskabernes tilskudsordninger er mere komplicerede og lever lidt mere i det skjulte, og er derfor også mindre brugte og mindre kendte blandt boligejerne, siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen i en pressemedddelelse.

Samtidig svarer næsten hver tredje boligejer i undersøgelsen, at de vil energirenovere, hvis de får et fordelagtigt tilskud eller et nedslag i ejendomsskatten  – og noget tyder på, de allerede er i gang.

40 procent af energiforbruget

I 2017 brugte hele 237.000 danskere nemlig muligheden for at trække udgifter på op til 12.000 kroner til arbejdsløn til grønne investeringer fra i skat via håndværkerfradraget. 

Der er masser af energi og CO2 at spare, når husejere går i gang med energirenoveringer af deres bolig. Bygninger står nemlig for cirka 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug, og hele 65 procent af bygningerne er af ældre dato og fra før, der kom krav til energiforbruget i bygningsreglementet. 

Mest læste artikler