Så mange investerer feriepengene i boligen

En stor del af de danske boligejere, der netop har fået mulighed for at få deres indefrosne feriepenge udbetalt, regner med at bruge pengene på boligen. Listen toppes dog af én anden investering. Find ud af, hvor populær din investering af feriepengene er her.

Den næstmest populære måde at bruge de indefrosne feriepenge på er at investere i boligen. Det er eksempelvis gennem energiforbedringer såsom udskiftning af vinduer, døre og varmekilde. Det svarer 31 procent af 2.000 danske boligejere i en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov.

Opsparing topper listen

Investeringer i boligen toppes dog af én anden investering. 42 procent af de danske boligejere, der vælger at få deres tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt, regner nemlig med at bruge feriepengene til opsparing. Det gavner dog ikke samfundsøkonomien nu og her.

– Hele formålet med udbetalingen af feriepengene er jo at få sat mere gang i samfundshjulene oven på coronakrisen, og det sker ikke, hvis pengene bare sættes ind på en bankkonto, fortæller Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse.

Ifølge Maria Schougaard Berntsen er energieffektivisering af boligen en langt bedre investering end at lade pengene stå i banken. Det skyldes, at investeringen i boligen i form af energieffektiviseringer i løbet af få år kan tjene sig selv hjem igen i form af en langt lavere energiregning.

Det viser undersøgelsen:

I undersøgelsen blev danske boligejere spurgt om, hvad de regnede med at bruge deres tre ugers indefrosne feriepenge til.

Opsparing og investeringer i boligen er særlig populært. Derudover vil 19 procent af de adspurgte boligejere bruge deres feriepenge på dagligdagsforbrug til eksempelvis at supplere madbudgettet eller tage på mindre udflugter med familien.


Danske boligejere vil helst bruge deres indefrosne feriepenge til opsparing. (Det har været muligt at markere flere svar i undersøgelsen)

Kilde: Befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov

Mest læste artikler