DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan sparer du penge på din bilforsikring

Hvad betyder selvrisikoen for prisen på en forsikring? En analyse viser, at en høj selvrisiko kan være tjent ind allerede efter ét år med kørsel uden skade. Sammenligningsportalen samlino.dk har undersøgt markedet for bilforsikring.

Hvad betyder en selvrisiko for dig?

Selvrisiko er den del du selv skal betale, før forsikringsselskabet begynder at dække. Det kan derfor være er en svær størrelse at vurdere. Skal man vælge forsikring uden selvrisiko eller et beløb på 5.000 eller måske 10.000 kroner. Og hvad er billigst i det lange løb?

Når du skal vælge størrelsen på din selvrisiko bør du især overveje, hvor hårdt en skade vil gå ud over din privatøkonomi. Har du råd til et uheld i din økonomi på den korte bane, vil det over mange år betale sig at have en høj selvrisiko. Du kan nemlig spare flere tusinde kroner om året, ved at vælge den høje selvrisiko.

Fordelen ved at vælge en lav selvrisiko er selvfølgelig, at du ikke skal af med store beløb, hvis du laver en skade. Og for mange virker det derfor som en fristende løsning.

Men faktisk er der store penge at spare på din bilforsikring, hvis du vælger det modsatte. Det vil nemlig typisk give store besparelser, hvis du vælger en høj selvrisiko fremfor en lav.

Flere tusind kroner at spare

Analysen viser, at der er en gennemsnitlig prisforskel på 2.628 kroner på bilforsikring, hvis man tager forsikringspræmien med den dyreste selvrisiko mod forsikringspræmien med den billigste selvrisiko.

Den største prisforskel er på Topdanmarks bilforsikring, hvor prisforskellen er 6.495 kroner. Her vil bilforsikringen med den høje selvrisiko allerede være tjent ind, hvis man kører skadefrit i et år. Det kan altså bedst betale sig at tegne en forsikring med en høj selvrisiko.

»Vælger du en højere selvrisiko, påtager du dig en del af den økonomiske risiko, som en skade på din bil vil betyde. Det er forsikringsselskaberne villige til at kvittere for ved en billigere forsikring, da deres risiko også bliver mindre,« siger direktør i samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.

Se her hvor du får den billigste bilforsikring

 

Mest læste artikler