Staten forgylder 715.000 boligejere: Se, om du er en af dem

Der er gode nyheder i vente for 715.000 boligejere. I gennemsnit vil de heldige boligejere få udbetalt 18.000 kroner og måske endda meget mere. Er du én af dem?

Milliarder af kroner venter på at blive uddelt til 715.000 boligejere. Årsagen er, at de pågældende boligejere mellem 2011 og 2020 har betalt for meget i boligskatter. 

Der er imidlertid en artig kompensation til de boligejere, som måske ærgrer sig over, at de har betalt for meget i skat. For mens de venter, får de hele 6,2 procent i rente af det beløb, de har betalt for meget. Beløbet er skattefrit og forrentes årligt.

Finans skriver, at de berørte boligejere i gennemsnit skal have 18.000 kroner tilbage. Revisionsselskabet BDO mener imidlertid, at beløbet kan blive endnu højere, og at ikke så få vil få udbetalt over 30.000 kroner.

Provinsen bliver forgyldt

De boligejere, der kan se frem til en klækkelig kompensation, bor alle i en bolig, der i perioden 2011-2020 er blevet vurderet for højt af Skat. 

– Uden for Storkøbenhavn vil det efter vores vurdering være mere end hver anden boligejer, som får penge tilbage. Flest på Sydsjælland og Lolland-Falster, på Midtfyn og i Sønderjylland, siger Stefan Bjerregaard, partner i BDOs skatteafdeling.

Årsagen til hele miseren skal findes Skattevæsenets ejendomsvurderinger. I 2013 så Skattevæsenet sig nødsaget til at stoppe med at udsende nye ejendomsvurderinger. På det tidspunkt havde Rigsrevisionen nemlig rejst en hård kritik af systemet. Kritikken gik på, at vurderingerne var helt ude af trit med virkeligheden, og at for eksempel boliger på Lolland blev vurderet for højt af Skat i forhold til de reelle handelspriser.

Efterfølgende skulle den såkaldte boligskattereform have skabt mere korrekte vurderinger af danskernes boliger, men reformen volder problemer, og den er blevet udskudt adskillige gange. Lige nu er reformen foreløbig udskudt til 2024.

Mest læste artikler