Tilmeld dig SMS-tjeneste, og få besked om skybrudsvarsel

Advarsler om skybrud fra dit forsikringsselskab kan redde værdier. Ved at tilmelde dig en varselstjeneste kan du nå at oversvømmelsessikre huset. Du kan begrænse skaderne fra vandet ved at forebygge og handle rigtigt.

Skybrudssæsonen er på vej

Foto: iStock
Når skaden er sket, skal du straks tage kontakt med dit forsikringsselskab.

Sæsonen for skybrud venter lige om hjørnet, og har du en gang set vandet fosse ind eller op i dit hus, så vil de fleste gøre meget for at forebygge, at det sker igen. Sommeren 2012 forløb fredeligt på dette område, men hvad sker der i år?

Få advarsel på telefonen

Flere forsikringsselskaber tilbyder nu tjenester, der kan forebygge skaderne via fx advarsler, så villaejerne kan nå at oversvømmelsessikre huset, inden uvejret rammer. Codan fx har lavet egen SMS-tjeneste, som varsler villaejeren over smartphone.

Postnumre styrer varslingerne

Varslingerne er baseret på postnumre, så lokale hensyn kan tages. Codan trækker på information fra TV2 Vejret, mens Forsikring og Pension henter varsler fra DMI. Tjek dit selskab for muligheder.

Det er også muligt at få et gratis klimatilpasningstjek, hvor dit hus og have gennemgås, og der findes løsninger. Få mere information på www.klimatilpas.nu

Forebyggelse sparer penge

De fleste forsikringsselskaber har også gode råd og tips til, hvordan man kan forebygge – og dermed værne om sine værdier.
– Er vi på forkant, kan vi minimere vores risiko, når der er skybrud. Det sparer både boligejerne for meget besvær, og os for dyre skader, som i det lange løb kan gøre det dyrere at tegne forsikringer, forklarer Jeanette Fangel Løgstrup fra Codan.

9 gode råd til akuthjælp mod skybrud
#br

9 gode råd til akuthjælp mod skybrud

  • Foto: iStock
    Sandsække er vigtige i kampen mod vandmasserne.

    Luk alle vinduer – fra kælder til kvist.

  • Tjek dine gulvafløb: Har du ikke investeret i en højvandslukker, så dæk dine afløb i gulvet med tyk plastik, som du holder på plads med så tunge sandsække som muligt.
  • Prop toilettet til: Prop en plastikpose fuld af fx slidt sengetøj, du har krøllet sammen, ned i din toiletkumme, så den slutter tæt. Placer en tung sandsæk ovenpå.
  • Får du kloakvand ind, er du nødt til at kassere alt, der vandskades, på grund af lugt og sundhedsfare. Fjern alt fra gulvet, som du ikke kan undvære.
  • Tjek alle afløbsriste og fjern gamle blade og skidt. Står vandet højt, når du kikker ned i risten, skal den åbnes og renses, så den kan sluge større vandmasser på én gang.
  • Find stigen frem og tjek dine tagrender – fjern alle blade m.m., så vandet får frit løb hen til nedløbsrøret. Ellers vælter det ukontrolleret ud over kanten og ned til soklen, hvor det kan gøre stor skade. Stik hånden ned i nedløbsrør for at sikre dig, at det ikke er stoppet til. Tjek også den brønd i jorden, nedløbsrøret leder regnvandet ned i – rens den godt, så den kan sluge så meget vand som muligt på én gang. Ved du ikke, hvordan du gør, viser Erik Peitersen dig det på codan.dk/skybrud.
  • Bor du i et område med forhøjet risiko for oversvømmelse, er det en god idé at have et lager af sandsække til at stoppe vand, der trænger ind ved døre mv. Du kan også købe krydsfiner-plader i byggemarkedet, som du skærer til og kanter med tykke gummilister, så de kan blokere kældervinduer, ventilationsriste og døre. Hold dem på plads med sandsække.
  • Er der revner eller afskalningsskader langs soklen, er det en god ide at dække op om dem med sandsække – de er som åbne sår ved oversvømmelse.
  • Bliv hjemme og vær klar med spande, skovl, svaber og masse af klude.

Mest læste artikler