Tjek på rejseforsikringen

Skal du på ferie i lande, der er medlem af EU, eller til Norge, Island, Schweiz eller Liechtenstein (EØS-lande) kan du bruge det gule sygesikringsbevis. Det giver dig ret til læge- og hospitalsbehandling, men ikke dækning af hjemtransport, så den dækning bør du som minimum købe. 

Ingen offentlig dækning

Hvis du skal på rejse uden for EU/EØS-landene, dækker den offentlige rejsesygesikring ikke. Bliver du eller en i din familie syg på ferien, skal I selv betale for al sygebehandling. Derfor er det særlig vigtigt at få styr på rejseforsikringen.

Dyrt med ambulancefly

Du bør købe en forsikring, der både dækker sygebehandling og hjemtransport. Det kan koste dyrt at blive transporteret hjem i et ambulancefly blot inden for Europas grænser.

Tjek din forsikring

På www.rejseforsikringsmaaler.dk kan du nemt se, hvilke forsikringer, du bør have, i lige præcis det land, du skal på ferie i. Du bør forinden tjekke, om din nuværende forsikring også indeholder rejsedækning, så du undgår at købe unødig ekstra forsikringer.

Undgå dobbeltforsikring

Forsikringsmåleren viser både din dækning fra det offentlige og foreslår, hvilke dækninger du bør have i en rejseforsikring. Måleren viser også, hvad du skal undersøge i dine eksisterende forsikringer, så du undgår dobbeltforsikring.

Mest læste artikler