Tusindvis har betalt for meget i grundskyld – se hvor meget får de tilbage.

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for meget i grundskyld. Se, hvor mange penge de danske boligejere samlet får tilbage her.

Inden dele af det nye ejendomsvurderingssystem bliver taget i brug efter sommerferien, skal fejlene fra tiden med det gamle ejendomsvurderingssystem først ryddes af vejen. Og det er ikke så få.

På grund af administrative fejl i staten er hele 29.000 boligejere nemlig blevet fejlopkrævet grundskyld, hvilket betyder, at de samlet skal have 150 millioner kroner tilbage.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Ingen genberegning af grundskatteloft

Fejlen blev opdaget, da ministeriet i 2015 igangsatte et serviceeftersyn af de kommunale ejendomsskatter. Fejlene skyldes, at der for en række ejendomme er sket forkert eller slet ingen genberegning af grundskatteloft i forbindelse med fejlrettelser i 2010 og 2012 – ligesom der også er begået fejl i den kommunale administration.

Får fuld tilbagebetaling

Det problem bliver der nu ryddet op i ved, at boligejere, der har betalt for meget i grundskyld, får fuld tilbagebetaling. Det fortæller Skatteminister Karsten Lauritzen.

– Når der er lavet fejladministration, skal myndighederne rette op. Og hvis for eksempel ens grundskatteloft har været justeret galt ved en fejl, så er det kun rimeligt, at man bliver kompenseret – uanset om det er kommunen eller staten, der har lavet fejlen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi politisk er enige om, at de berørte boligejere naturligvis skal have de penge tilbage, de har betalt for meget i grundskyld, siger han.

Fordelt over hele landet

Grundskatteloft er en anslået værdi, der bruges til at beregne, hvor meget en boligejer skal betale i grundskyld, og skatteministeren forklarer til DR Nyheder, at der ikke er nogen fællesnævner for de boligejere, der har betalt for meget.

– Det er boligejere fordelt over hele landet. Det er små boliger, store boliger og almindelige boliger. Det er typisk nogle meget små beløb, som bliver til nogle hundreder eller tusinde kroner, og i alt bliver det til 150 millioner kroner til 29.000 boligejere, siger Karsten Lauritzen.

Hvilke boligejere, der har betalt for meget, og hvornår de får deres penge tilbage, oplyser Skatteministeriet ikke.

Mest læste artikler