Boligsalg

Gode tips og tricks om boligkøb og boligsalg

Skal du sælge din bolig, eller købe et nyt hjem, er der mange ting at tænke over. Her finder du de bedste tips og tricks til, hvordan du bedst muligt kommer igennem huskøbet og hussalget. Bliv klogere på boliglån, hvordan tilstandsrapporten skal forstås, hvad ejerudgift dækker og hvordan en ejerskifteforsikring både kan redde dig som køber eller sælger.

Læs mere

Ting du bør vide inden du optager realkreditlån

Lån til boligen findes der mange varianter af – herunder realkreditlån og boliglån. Et realkreditlån er det billigste, og kan have forskellige løbetider og renter, der enten er fast eller variabel. Realkreditlån tilbydes også som afdragsfrit i maksimalt 10 år. Realkreditlån må maksimalt udgøre 80 procent af ejendommens værdi, mens boliglån maksimalt må udgøre 15 procent. De sidste fem procent, skal du selv finansiere.

Sådan melder du flytning

Når du flytter, er det vigtigt, du melder flytningen – både for dig selv, og eventuelle andre du flytter med. Du skal melde flytning senest fem dage efter, du har flyttet dine ejendele og overnatter på adressen, og kan tidligst gøre det fire uger inden. Du melder flytning digitalt, hvor du også samtidig vælger læge.

Derfor er ejerskifteforsikring vigtig

En ejerskifteforsikring dækker de fejl og mangler ved huset, der ikke er angivet i tilstandsrapporten. En ejerskifteforsikring kan derfor hjælpe dig som køber, hvis der skulle være skjulte skader på huset.

Som sælger er er vigtigt finder et tilbud på en ejerskifteforsikring til køberen, og tilbyder at betale halvdelen af forsikringspræmien, da du ellers vil hæfte for fejl og mangler på huset i 10 år.

Sådan læser og forstår du tilstandsrapporten

Tilstandsrapporten giver et overblik over ejendommens synlige fejl og mangler. Fejl og mangler defineres i tilstandsrapporten som henholdsvis K1, K2 og K3. Dette sker på baggrund af fejl og mangler ved ejendommens omfang. Det er ikke et lovkrav at få udarbejdet en tilstandsrapport, men det gør ejendommen lettere at få solgt. Tilstandsrapporten er dog et krav, hvis du ønsker et tilbud på en ejerskifteforsikring.

Her er landets dyreste huse lige nu
Et palæ i Midtjylland

Her er landets dyreste huse lige nu

Der er millioner af kroners forskel på palæerne fra landsdel til landsdel. Her er det dyreste hus lige nu i netop din landsdel.

Købere forlanger rabat: Disse boliger risikerer prishug
Farverige facader på ejerlejligheder i København

Købere forlanger rabat: Disse boliger risikerer prishug

Med den nye boligskattereform vil en naturlig konsekvens blive, at købere vil forlange rabat, og der vil komme prishug på særlige boligtyper. Se, om dit boligsalg er i fare.

Så mange danskere gik fra hus og hjem under corona

Så mange danskere gik fra hus og hjem under corona

Da coronaen kom til Danmark i marts 2020, var det med bekymrede miner for dansk økonomi og ledighed. Nu viser nye tal, hvordan boligejerne klarede sig gennem krisen.

Boligmarkedet køler af: Endelig er der mere at vælge imellem

Boligmarkedet køler af: Endelig er der mere at vælge imellem

De boligsøgende kan nu endelig se frem til et større udvalg af boliger, når de leder efter et nyt hus, ejerlejlighed eller sommerbolig. Nye tal viser nemlig, at flere boliger er kommet til salg. Der er dog ikke kun gode nyheder.