Boligmarkedet køler af: Endelig er der mere at vælge imellem

De boligsøgende kan nu endelig se frem til et større udvalg af boliger, når de leder efter et nyt hus, ejerlejlighed eller sommerbolig. Nye tal viser nemlig, at flere boliger er kommet til salg. Der er dog ikke kun gode nyheder.

Nu er der endelig lidt lys for enden af tunnelen for de danske boligsøgende. Efter en lang periode med historisk lavt udbud af boliger og skyhøje boligpriser, er der både flere huse og ejerlejligheder til salg. Det skriver B.T. 

Det betyder, at det danske boligmarked, som under corona udpræget var sælgers marked, nu smiler lidt mere til de boligsøgende danskere. Ifølge tal fra Finans Danmark ser det ud til, at der er 4,7 procent flere ejerlejligheder, 1,6 procent flere huse samt 1,5 procent flere sommerhuse til salg sammenlignet med sidste måned. 

Priserne stiger fortsat

Mira Lie Nielsen, boligøkonom ved Nykredit, vurderer, at udviklingen peger hen mod en mere almindelig sæson på boligmarkedet. Det betyder imidlertid ikke, at de boligsøgende også kan glæde sig til boligpriser, der er lidt mere spiselige, end de har været under corona. Ifølge Mira Lie Nielsen vil boligpriserne nemlig fortsat stige, dog mere moderat end perioden under corona:

– Boligpriserne er steget med stor hast under corona, men i takt med at udbuddet nu stiger, så vil vi se en mere normal prisudvikling, fortæller hun til B.T.

Er man som førstegangskøber på udkig efter en lejlighed i København, vil det fortsat være meget svært at få en fod inden for på boligmarkedet grundet de høje priser.

Mest læste artikler