Boligmarkedet slog denne vilde rekord i 2021

De nyeste tal fra Finans Danmark afslører, at boligmarkedet slog en vild rekord i 2021.

Et pænt hus med en cykel foran.

I 2021 fik 50.644 parcel- og rækkehuse og 17.766 ejerlejligheder en ny ejer. Det er det største antal handler på et år i statistikkens historie, som strækker sig tilbage til 2004, skriver Finans Danmark i en pressemeddelelse.

I årets sidste kvartal blev huse derudover købt til priser, der var 9,5 pct. højere end et år tidligere, mens handelspriserne for ejerlejligheder var 9,2 pct. højere end samme tid året før.

– I 2021 var der rekordmange handler på både hus- og ejerlejlighedsmarkedet. Især i årets første to kvartaler var der rigtig mange boligkøb. Men selv om tempoet gik lidt ned i 3. og 4. kvartal, og der var færre handler end på samme tidspunkt i 2020, lå handelsaktiviteten et stykke over det historiske gennemsnit, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Ikke bare antallet af handler har slået rekorder. Den store efterspørgsel på huse og ejerlejligheder i et marked med forholdsvist få boliger til salg bidrog også til højere salgspriser

Et typisk hus på 140 kvm sælges nu i gennemsnit til en pris på godt 2,3 mio. kr. Det er 200.000 kr. mere end et år tidligere. Handelsprisen på en typisk ejerlejlighed på 85 kvm. er nu omkring 2,85 mio. kr., og det er en stigning på næsten 240.000 kr. på et år.

Seks ud af ti forventer ikke prisstigninger

Spørger man de danske boligejere, er det kun hver fjerde, der tror på stigende priser i de kommende 12 måneder. Godt halvdelen forventer uændrede boligpriser og godt 6 pct. forventer lavere priser. Det viser en helt ny undersøgelse fra Epinion foretaget for Finans Danmark i februar 2022.

– Højere renter samt stigende priser på energi og dagligvarer gør, at vi i dag står i en anden situation end i 2021. Det har højst sandsynligt lagt en dæmper på danskernes forventninger til boligmarkedet i det kommende år. Dertil har Ruslands krig i Ukraine ført til en alvorlig krise, der øger usikkerheden for fremtiden. Det kan både få betydning for den økonomiske udvikling i samfundet og for boligmarkedet, siger Ane Arnth Jensen.

Mest læste artikler