Coronavirus har ramt Danmark: Sådan påvirker det boligmarkedet

Store dele af det danske samfund er lukket ned, efter hundredvis af danskere er testet positive for smitte med Coronavirus. Se her, hvilken betydning det har for boligmarkedet.

Samfundet har på ganske få dage ændret karakter. I forsøget på at inddæmme smitten med Coronavirus er den private bolig også blevet en arbejdsplads for mange danskere, og mange holder sig indendørs.

Den ekstraordinære situation sætter selvfølgelig også sine spor på boligmarkedet.

Når Danmark lukker ned, og alle danskere så vidt muligt holder sig indenfor, går aktiviteten på boligmarkedet selvsagt også ned i tempo. Det betyder dog ikke, at der ikke stadig sælges og købes boliger i Danmark, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer – På boligmarkedet tages de nødvendige forbehold for at efterleve myndighedernes anbefalinger. Flere af de danske ejendomsmæglere har derfor valgt at begrænse de fysiske møder og i stedet foretage vurderinger af boliger og fremvisninger af boliger via videoopkald. Der afholdes fortsat åbent hus, men mange steder med tilmeldingskrav og ekstra fokus på den nødvendige hygiejne.

Betydning for boligmarkedet generelt

Så der bliver stadig solgt boliger, men spørgsmålet er, hvor højt et tempo boligmarkedet kan køre i under den aktuelle sundhedskrise.

– Mange økonomer spår allerede nu, at den delvise nedlukning af Danmark vil få konsekvenser for samfundsøkonomien, og det vil efter al sandsynlighed også smitte af på boligmarkedet i større eller mindre grad.Den lave rente har været en af de primære årsager til det opsving, vi har set på boligmarkedet igennem den seneste tid. I en krise som denne vil renterne formentlig fortsat være lave, men når ejendomsmæglerne tvinges til færre fremvisninger, og der efter al sandsynlighed vil være færre boligkøbere ude på markedet at fremvise til, vil det af gode grunde blive sværere at sælge boliger, siger Birgit Daetz og tilføjer

– Så trods de lave renter, vil det formentlig give et dyk i handelsaktiviteten på boligmarkedet. Spørgsmålet er så, hvor længe krisen vil vare. Og aktuelt er det meget svært at spå om, hvilke scenarier, der bliver til virkelighed.

Flere økonomer peger på, at den umiddelbare tilbageholdenhed blandt boligkøberne kan afløses af fornyet købelyst på den anden side af krisen, og at det tabte dermed kan indhentes, hvis krisen vel at mærke bliver kort.

Mest læste artikler