Ejendomsmægler: Bedste boligsalg i 13 år

2019 kan blive et nyt rekordår for boligsalg siden finanskrisen. Der er nemlig godt gang i boligsalget i hele Danmark, og i september landede den gennemsnitlige kvadratmeterpris på det højeste niveau i de sidste 10 år.      

Selv om kalenderen siger efterår, er der lige nu forårsfornemmelser på boligmarkedet. Flere boligkøbere skriver nemlig under på købsaftalen til en ny villa, lejlighed eller sommerhus, og i år har boligsalget overgået alle forventninger.

Det ses blandt andet hos ejendomsmæglerkæden Home, der har haft den bedste september i 13 år.

Boligsalget overrasker

I årets første efterårsmåned solgte Home-mæglerne hele 1.308 boliger, og det er det bedste salg i en september måned siden helt tilbage i 2006. Samtidig er det den næstbedste salgsmåned i år – kun overgået af juli med en enkelt handel.

Salget i september ligger således 12 procent over samme måned sidste år, og ifølge boligmarkedsanalytiker i Home, Henrik Hauthorn Jensen, er der en god grund til at boligsalget bliver ved med at overraske på den god måde.

– Økonomisk optimisme blandt danskerne, stigende friværdier, gode beskæftigelsesmuligheder og meget lav rente er med til at give bolighandlen medvind, og det ser ud til, at der også vil være mange bolighandler det næste halve års tid, hvilket kan betyde, at 2019 bliver nyt rekordår for boligsalget efter finanskrisen, siger han i en pressemeddelelse.

Huspriserne stiger i alle regioner

Samtidig fortsætter huspriserne også turen op ad den stigende kurve.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse er steget med 3,5 procent siden sidste år. Med septembers udgang er der også sat punktum for tredje kvartal af 2019, og ser vi på gennemsnittet for kvadratmeterpriserne i tredje kvartal 2019, er der en fremgang på 491 kroner sammenlignet med samme kvartal sidste år.

– Det er ikke voldsomme prisstigninger, når vi ser på de procentvise fremgange. Men det er sunde stigninger, især fordi udviklingen gælder i alle regioner. Omvendt er en forskel på næsten 500 kroner per kvadratmeter også noget, som de fleste husejere kan tage at føle på, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Størst kontant gevinst i hovedstadsområdet

Selvom det især er hovedstaden og omegnskommunerne, der oplever de største stigninger, er fremgang at spore i alle landets fem regioner. På landsplan er huspriserne nemlig steget hver eneste måned igennem 2019, og i august landede den gennemsnitlige kvadratmeterpris på det højeste niveau i de sidste 10 år.

Men denne rekord blev igen slået i september, idet kvadratmeterprisen nu ligger på 14.494 kroner.

Mest læste artikler