Ejendomsmægler: Derfor skal du sælge din bolig NU!

Boligmarkedet er et slaraffenland for sælgere. Her er årsagen.

Har du brugt efterårsferien på at beslutte dig for at sælge din bolig, kan det vise sig, at du har valgt et af de bedste tidspunkter nogensinde i boligmarkedets historie. For kigger man på det aktuelle udbud af boliger til salg og mængden af nye boliger, der kommer til salg, og sammenholder det med antallet af interesserede boligkøbere, så ser det rigtig godt ud set fra sælgers perspektiv. Det fremgår af en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget. 

– Det var muligvis nemmere at sælge en bolig lige op til finanskrisen end nu. Men forskellen på dengang til nu er, at markedet dengang var præget af spekulation og langt lempeligere långivning, hvor vi lige nu er vidner til et boligmarked, hvor folk først og fremmest opfylder deres grundlæggende boligbehov og skal fremvise en sund privatøkonomi for at opnå finansiering, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig, i en pressemeddelelse.

Undrer sig over at boligejere holder igen

Når boligudbuddet er lavt, er det ifølge Peter J. Mattsen det bedste tidspunkt at sætte sin bolig til salg på. Og derfor undrer det ham, at boligudbuddet fortsætter med at falde.

– Medierne er fyldt med historier om et boligmarked, der hver dag slår nye rekorder, og mange ejendomsmæglere har skruet godt op for markedsføringen over for kunderne, så man kunne godt forestille sig, at flere, der går i salgsovervejelser, snart vil gøre alvor af deres planer, fordi betingelserne er så gunstige, siger Peter J. Mattsen.

Mest læste artikler