Ekspert: Sådan vil Putins krig påvirke boligpriserne

Lige nu stiger priserne marginalt, men ekspert kommer med advarsel.

Et hus står på er fundament af penge

Efter et halvt år hvor salgspriserne på villaer og rækkehuse har været stort set ens måned for måned, viser tal fra boligsiden.dk, at priserne i februar har taget et hop opad med 0,8 procent.

Det er en beskeden fremgang, men dog den højeste månedlige stigning siden juni sidste år. Samtidig viser tallene, at der er plus på huspriskontoen i alle landets fem regioner. Altså bidrager hele landet til, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Danmark stiger i februar.

– Det sker i en periode, hvor stigende renter ellers meget vel kunne have lagt en dæmper på prisudviklingen. Men det lave udbud trækker i den anden retning, og derfor har vi endnu ikke set deciderede prisfald, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.

Læs også: App til grøn og billig strøm – få hjælp til strømpriser

Putins invasion giver usikker fremtid

Hos Nykredit forventer boligøkonom og chefanalytiker Mira Lie Nielsen imidlertid, at prisfaldene snart kan komme. Hun anser det således ikke længere som urealistisk, at der kommer til at være prisfald på boliger i dele af 2022. Det skyldes især Putins invasion af Ukraine, som risikerer at skabe usikkerhed blandt potentielle boligkøbere, fortæller hun til Berlingske.

Læs også: Sådan undgår du russiske varer

Læs også: Spar på energien | Få lavere strømpriser med disse sparetips

– Jeg forventer, at vi kommer til at se færre handler, fordi folk er blevet mere usikre, og fordi folk oplever, at der er færre penge i pungen, siger Mira Lie Nielsen med henvisning til de højere energipriser, der er kommet i kølvandet på Putins invasion, og som risikerer at ramme danskernes pengepung hårdt.

Også de højere renter, mener Mira Lie Nielsen, vil resultere i færre bolighandler.

Mest læste artikler