Er boligfesten slut? Så meget er priserne faldet

For første gang i 2021 falder boligpriserne måned for måned. Se, hvor meget din bolig er faldet i værdi.

Under corona har der ikke været nogen krise at spore på boligmarkedet. Men nu er det tilsyneladende slut med prisfesten på boligmarkedet, for i juni oplevede danske boligejere for første gang i lang tid et fald i boligpriserne med 0,6 procent. Helt skidt står det dog ikke til, for priserne på enfamiliehuse og ejerlejligheder ligger fortsat over 11 procent højere end sidste år. Det skriver B.T.

Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank mener, at coronapandemiens tilbagetog og hverdagens tilbagevenden har tøjlet danskernes købelyst.

– Dagens tal peger på, at noget af presset på boligmarkedet mange steder er fortsat med at aftage. Det stemmer godt med vores forventninger om, at den gradvise tilbagevenden til normalen efter corona har lagt en dæmper på danskernes lyst til at købe bolig, fortæller hun til B.T.

Det er ikke kun på boligmarkedet, at danskernes forandrede købelyst kan mærkes. Ifølge Louise Aggerstrøm Hansen, så kan det også mærkes på andre sektorer, at coronapandemien er på tilbagetog. Vi køber nemlig færre forbedringer til hjemmet, såsom elektronik og byggematerialer, fordi det igen er blevet muligt at bruge penge på andre ting eksempelvis restaurantbesøg.

Læs også: Guide til husets tilstandsrapport. Alt om regler og gyldighed

Mest læste artikler