Dette skal du være opmærksom på, inden du køber et håndværkertilbud

Overvejer du at investerer penge, tid og arbejdstimer i et håndværkertilbud? Så skal du se denne liste over spørgsmål, der er vigtige at stille dig selv, inden du tager den endelige beslutning.

Når du skal ud at investere i en ny bolig, kan det være værd at overveje, om du skal købe et håndværkertilbud. Gennemsnitsprisen for et håndværkertilbud er nemlig  markant lavere, viser en opgørelse af udbudspriser, som er lavet af Boligsiden i 2019.

Opgørelsen viser, at prisen på et håndværkertilbud faktisk er ca. 43% lavere end prisen på en ny bolig.

De penge, du sparer ved at købe et håndværkertilbud, kan du bruge på at renovere og designe dit hjem, så det bliver præcis, som du vil have det.

Det er dog ikke altid ligetil at istandsætte et håndværkertilbud. Det kræver både tid, penge og håndelag, ligesom det kræver en vis viden inden for området.

Derfor er det vigtigt at stille dig selv nogle spørgsmål for at være sikker på, at du har overskuddet til det.

Her er en liste over spørgsmål, du skal stille dig selv, når du skal vurdere, om et håndværkertilbud er noget for dig.

1. Hvordan er håndværkertilbudets stand?

Det kan godt være, at boligens stand ved første øjekast, ikke ser ud af meget. Dette behøver dog ikke at være tilfældet. Selvom væggene er i forfald, kan boligen stadig være værd at udbedre.

For at kende standen af boligen, skal du finde ud af, om essentielle elementer som kloakering, taget og fundamentet er i forfald. Hvis det er det, kan det blive en vidtrækkende affære og gøre ondt på pengepungen. Men hvis disse elementer fungerer, har du et rigtig godt grundlag for at istandsætte boligen.

2. Passer planløsningen til dine behov?

Vurder om planløsningen passer til dig og din familie. Det kan være værdifuldt ikke at skulle til at rive vægge ned og opføre nye. Det er langt mere hensigtsmæssigt ikke at skulle igang med det store nedrivningsarbejde. Derfor er det nemmere for dig, hvis plantegningen allerede ligner noget, du vil bruge.

3. Hvad bliver prisen alt i alt?

Prisen har selvfølgelig stor betydning. Vær realistisk, og få lavet et tilbud på de opgaver, du skal have andre til at lave. Så kan du danne dig et reelt indtryk af, hvad prisen bliver alt i alt. Derudover er det også en realitet, at tidsplanen kan skride, og at der er overhængende farer for, at den kommer til det. Men det kan du sagtens planlægge dig ud af, hvis du tager højde for det. 

Håndværkerfradrag

Husk at du kan få håndværkerfradrag for rigtig mange af de udbedrende ydelser og serviceydelser, du sandsynligvis kommer til at gøre brug af i renoveringen. Her er der mange penge at spare, hvis du udnytter det. 
Klik her for at se alle de muligheder du har for at udnytte håndværkerfradraget.

Kilde: Boligsiden.dk

Mest læste artikler