Kæmpe prishop: Så stort et hus kan du købe i nabokommunen

Der er stor forskel på, hvor meget du skal tjene for at få råd til en villa på 110 kvadratmeter i de danske kommuner. Det viser en ny undersøgelse, der fastslår, hvor stor en indkomst du skal have for at købe hus fra Frederiksberg til Lemvig Kommune. Se mere her.

Du ved sikkert allerede, at der er stor forskel på, hvor mange kvadratmeter du kan få for pengene rundt omkring i Danmark. Men græsset er ofte grønnere på den anden side af hegnet, og hvis du drømmer om en ny bolig, har vi måske gode nyheder til dig. Nu kan du nemlig se, hvor mange penge du skal tjene om året, for at købe en villa på 110 kvadratmeter i din nabokommune.

Stor forskel på priserne

En ny undersøgelse foretaget af Mikonomi.dk, viser, at du i gennemsnit skal have en årlig indkomst på 556.415 kr., hvis du vil købe en villa på 110 kvadratmeter i Danmark. Men når man kigger på, hvad en villa på den størrelse koster i de forskellige danske kommuner, er der stor forskel på priserne.

Øverst på listen med de højeste indkomstkrav ligger kommuner som Frederiksberg, Gentofte og København. Nederst på listen ligger derimod kommuner som Lolland, Tønder og Skive Kommune.

180.000 kroner til 2 millioner kroner

Drømmer du om at bo i Frederiksberg kommune frem for Skive kommune, kommer du altså til at skulle have mange flere penge op af lommen ved et huskøb. Frederiksberg Kommune er nemlig den kommune, hvor du skal have den højeste indkomst i hele Danmark. Her skal et par tjene næsten 2 millioner kroner om året sammen for at have råd til en bolig.

Derimod skal man i Lolland Kommune kun tjene omkring 180.000 kr. om året for at få råd til en villa på samme størrelse, og det kan give muligheder for at købe et hus med flere kvadratmeter.

Er du nysgerrig på, hvor stor en indkomst du skal have, for at købe en villa på 110 kvadratmeter i din nabokommune, kan du se de forskellige indkomstkrav herunder:

Mest læste artikler