Købere forlanger rabat: Disse boliger risikerer prishug

Med den nye boligskattereform vil en naturlig konsekvens blive, at købere vil forlange rabat, og der vil komme prishug på særlige boligtyper. Se, om dit boligsalg er i fare.

Farverige facader på ejerlejligheder i København

Den nye boligskattereform har været længe undervejs, og det er ikke blot en mindre en af slagsen. Det er Danmarkshistoriens største omfordeling af skattebyrder. Hos Nykredit forudser de, at det vil skabe store prisfald over hele landet, når den træder i kraft. Og hvis renterne stiger i samme ombæring, vil prisfaldet forstærkes yderligere. Det skriver Finans.

– Hele omlægningen af boligskatter handler om, at vi rent faktisk igen skal beskattes på basis af noget, som tilnærmelsesvis ligner virkeligheden. Det betyder i praksis, at der vil være være en omfordeling af boligskat fra huse og over på ejerlejligheder, siger Mira Lie Nielsen, chefanalytiker hos Nykredit. 

Ejerlejligheder bliver ramt 

Hvis du overvejer at sælge din ejerlejlighed, kan det altså være, at du skal smide den på markedet før 2024. Skattereformen fungerer nemlig således, at hvis man bor i eller køber en bolig inden 2024, får man en skatterabat. Det betyder, at man skal betale skat efter de gamle regler. Køber man derimod bolig efter 1. januar 2024, skal skatten betales efter de nye regler. Og det vil ramme ejerlejlighederne hårdt, da mange købere simpelthen ikke vil have råd til så stort et realkreditlån, som den nye skattebyrde vil medføre.

Det gælder ikke kun ejerlejlighederne i København, hvor priserne er steget enormt de sidste år. Nye tal fra Skatteministeriet viser, at reformen vil skabe prisfald i landets 15 største ejerlejlighedsbyer. Det forventes at ramme Gentofte og Jægersborg hårdest, men også byer som Esbjerg og Herning.

Købere vil kræve rabat

Sammen med Nykredit har Skatteministeriet yderligere regnet på, hvor meget reformen vil påvirke priserne på ejerlejlighederne. Skal en køber sidde for præcis det samme som sælgere efter 2024, så kræver det et afslag.

Derfor forventer Nykredit, at der vil ske prisfald allerede før 2024. Her vil køberne nemlig være opmærksomme på konsekvenserne af boligskattereformen og kræve en rabat. Hvis ikke, vil de risikere et massivt tab, hvis de ønsker at sælge, umiddelbart efter reformen træder i kraft. 

Mest læste artikler