Nu er historisk mange boliger til salg

På blot et år er udbuddet af huse og ejerlejligheder steget. Årsagen til stigningen skal blandt andet findes i et rekordstort antal boliger, der er sat til salg i årets første fire måneder.

Overvejer du at købe nyt hus eller ny ejerlejlighed, er 2019 indtil videre et godt år at afsøge boligmarkedet i. Lige nu har boligkøbere på jagt efter drømmehuset nemlig udsædvanligt mange boliger at vælge mellem.

I løbet af 2019 er der blevet sat rekordmange boliger til salg, og det samlede udbud for huse og ejerlejligheder ligger nu henholdsvis 10 og 32 procent højere end for blot et år siden. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

22.000 nye boliger på få måneder

På markedet for villaer og rækkehuse blev der sat over 22.000 nye boliger til salg allerede i løbet af årets fire første måneder. Det er knap 2.000 flere end i samme periode sidste år – og det højeste antal nye salgsemner i perioden målt i den tid, Boligsiden.dk har lavet boligstatistik.

”Det store boom i nyligt udbudte huse bidrager til, at det samlede udbud lige nu ligger på et ganske højt niveau. Den årlige vækst på 10 procent er i høj grad betinget af nye salgsemner på markedet, idet vi fortsat ser en stigning i hussalget, der altså hver måned tager en god bid af udbudskagen,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden i en pressemeddelelse.

Færre bolighandler 

Skal du ud og købe ny bolig, skal du dog være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis bliver en leg at sælge din nuværende. En del af forklaringen på det høje boligudbud skal nemlig findes i, at stigningen i nye boliger til salg er forholdsmæssigt højere end stigningen i antal af bolighandler i 2018 og 2019. Det giver samlet en større pulje af huse på markedet.

Købere har gode kort på hånden

Ligesom på markedet for villaer og rækkehuse er antallet af ejerlejligheder sat til salg fra januar til og med april måned rekordstort. Der er helt præcist tale om 7.566 boliger, som har været med til at booste det samlede udbud af ejerlejligheder, der lige nu ligger på 9.089 styks. Det antal er ikke er set højere siden slutningen af 2011.

” Sælgerne strømmer ud på markedet i håbet om at kunne ride med på bølgen af høje salgspriser. Men jo større udbuddet bliver, jo bedre kort får køberne på hånden i en forhandling, og det har vi allerede set påvirke priserne i hovedstaden,” siger Birgit Daetz.

Mest læste artikler