Ny rekord! Boligsalget steg til nye højder i marts

Vil du sælge din bolig? Så har du rigtig gode i muligheder, for der er aldrig solgt så mange boliger som i marts 2021.

Der blev solgt knap 13.400 boliger i marts måned, og det er ny rekord. Det er mere end 2.000 flere boliger, end der blev solgt i den hidtidige rekordmåned, som var juni 2020.

Det er især salget af villaer, rækkehuse og sommerhuse, der er stukket helt af. Det viser de seneste tal fra boligsiden.dk, som har ført statistisk over antallet af boligsalg siden 2011.

I marts lykkedes det for 13.370 boligejere at komme af med deres bolig. Den gamle rekord fra juni 2020 lød på 11.305 solgte boliger.

  • Den første forårsmåned har budt på fuldt flor på boligmarkedet. Der er sat ny rekord i boligsalget, og vi ser et antal handler, der er næsten dobbelt så stort, som det plejer at være i marts måned. Ser vi bort fra marts måned sidste år, der var præget af coronanedlukning, og i stedet kigger på marts 2019, kan vi konstatere en stigning på 83 procent, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.

Kigger man på huse alene, blev der i marts solgt 7.421 huse i Danmark. Det er 25 procent mere end i februar, hvor 6.000 huse skiftede ejermand.

  • – Der var tryk på i forvejen, og alligevel er tempoet på boligmarkedet sat et ekstra gear op i marts måned. I ugerne op til påske så vi, at flere satte deres bolig til salg, hvilket resulterede i en lille stigning i det samlede udbud af boliger. Køberne har dermed haft friske varer at vælge imellem, og mange har haft held til at finde hjem i et nyt hus, siger Birgit Daetz.

Hun tilføjer, at stort set alle landets kommuner kan melde om stigende antal hushandler. Den største fremgang står Gentofte, Ikast-Brande og Kerteminde Kommune for, så det er i hele landet, det går fremad.

Også salget af sommerhuse er steget markant.

I marts var der 1.915 sommerhus-handler, og det var en fremgang på 26 procent i forhold til februar.

  • – Vi kender vist alle historien om det eksplosive sommerhussalg under corona, og sidste kapitel er tilsyneladende ikke skrevet endnu. Mange kan se nytten af og glæden ved at have sin egen feriebolig til brug i weekender og ferie. Måske specielt nu, hvor eventuelle planer om en sommerferie sydpå forbliver noget usikre, siger Birgit Daetz.

Mest læste artikler