Overraskende: Boligsalget stiger igen

1. april 2020 var udbuddet af boliger i Danmark hele 13 procent lavere end 1. april 2019. Et godt stykke henne i april så det endda ud til, at kurven ville fortsætte ned til historisk lavt niveau. Men lige siden uge 16 er det gået støt frem, så det vanlige niveau er nu igen i sigte.

penge til huset

Noget tyder på, at boligsælgerne atter har fået blod på tanden og undersøger mulighederne for salg.

Det skyldes formentlig flere sammenfald, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne, i en pressemeddelelse.

– Vigtigst er det, at vi står midt i de tre største salgsmåneder på året, og det har sandsynligvis fået boligejerne til at give det et forsøg. Desuden har de seneste uger vist, at flere boligsælgere får boligen solgt hurtigere på trods af samfundets udfordringer med Corona, siger han. 

Jyderne er tilbageholdende

En analyse fra Boligsiden.dk viser, at det især er jyderne, der har været tilbageholdende med at sætte til salg. I marts lå niveauet for nye boliger sat til salg i Jylland ca. 19 procent under niveauet fra marts 2019. For sjællænderne var det kun 3 procent, mens det for fynboerne var 15 procent under.

Nu stiger antallet af salgsaktive villaer, lejligheder, rækkehuse og sommerhuse igen. Efter den usikkerhed, som nedlukningen af samfundet medførte, ser det derfor ud til, at markedet nu er på vej imod at rette sig ud.

Mest læste artikler