Så mange danskere gik fra hus og hjem under corona

Da coronaen kom til Danmark i marts 2020, var det med bekymrede miner for dansk økonomi og ledighed. Nu viser nye tal, hvordan boligejerne klarede sig gennem krisen.

Det er efterhånden sjældent, at danske boligejere må gå fra hus og hjem, fordi boligen ryger på tvangsauktion. På trods af corona har der været rekordfå tvangsauktioner siden marts 2020 og frem til juli i år. Det skriver Nybolig i en pressemeddelelse.

Vi skal helt tilbage til årene før finanskrisen for at finde en periode med så få tvangsauktioner. Der er i alt registreret 1.969 tvangsauktioner på tværs af villaer, ejerlejligheder og sommerhuse. Det svarer til et gennemsnit på 116 tvangsauktioner om måneden. Også de foregående år viser en generelt faldende tendens ifølge beregninger fra Nybolig.

Ifølge Nybolig skyldes udviklingen især den hurtige omstilling af samfundet sidste forår.

– Coronaen sendte kortvarige chokbølger gennem Danmark, da den som en helt ukendt omstændighed skyllede ind over vores liv sidste forår. Men vi tilpassede os hurtigt, og hundredtusindvis af danskere fortsatte fra den ene dag til den anden arbejdet fra hjemmet. På den måde kunne samfundsøkonomien hurtigt rejse sig, og danske boligejeres privatøkonomi blev forskånet, siger Alexander Falck Winther fra Nybolig.

Hos Nybolig forventer de, at det lave antal tvangsauktioner vil fortsætte i den kommende tid, da beskæftigelsen igen er tilbage på det normale efter coronapandemien. Alexander Falck Winther maner dog til forsigtighed:

– Det har omfattende konsekvenser for hele familien, hvis boligen må tvangssælges. Derfor er det altid klogt at gå i dialog med ens kreditorer, hvis man vil afværge en tvangsauktion, siger han.

Mest læste artikler