Vild boligrekord: Så mange har allerede købt hus i år

Et rødglødende boligmarked bliver ved med at sætte nye rekorder. Nu må en rekord fra 2004 vige pladsen for det vilde 2021.

13.632. Så mange huse er blevet solgt i første kvartal af 2021, hvilket er det højeste antal siden 2004. Det skriver B.T.

– Danskerne har lige sat en ny rekord med antal købte huse i et kvartal. Det til trods for, at både første og fjerde kvartal plejer at være de tidspunkter på året, hvor der typisk sælges færrest boliger. Men sådan har det ikke været i årets første tre måneder, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

Priserne er højere end set før

Ikke bare bliver husene langet over disken i rekordtempo. Husene bliver også handlet til priser, som er 11, 6 procent højere end sidste år. Et typisk hus på 140 m2 sælges således nu for næsten 2,2 millioner kroner i gennemsnit, hvilket er 230.000 kroner mere end sidste år.

Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea, ser med bekymring på de voldsomme prisstigninger og mener ikke, at prisfesten vil fortsætte meget længere.

– Udbuddet af boliger er steget, og handelsaktiviteten er faldet i både april og maj, efter at samfundet begyndte at åbne op igen. Samtidig er renten steget, og på den baggrund tror vi, at de vilde prisstigningers tid er ved at være fordi, siger Lise Nytoft Bergmann.

Mest læste artikler