Vilde tal! Nu er boligsalget højere end i hele 2019

Boligsalget er to måneder før årets afslutning højere end i hele 2019. Det forventes tilmed at nå en hidtil uopnåelig grænse i år. Læs mere om tendenserne på boligmarkedet her.

I hele 2019 blev der solgt 87.856 boliger i Danmark, hvilket var rekordhøjt. Det samlede salg af boliger for 2020 rundede 88.046 ved udgangen af oktober måned. Boligsalget har dermed allerede nået samme niveau som hele sidste år med to måneder tilbage i 2020. Det sker på trods af et år præget af usikkerhed grundet coronapandemien og frygt for en massiv tilbagegang på boligmarkedet.

– I starten af året var boligsalget forrygende, og så kom corona og satte en midlertidig dæmper på aktiviteten. Men allerede i foråret og hen over sommeren eksploderede salget igen. Det har gjort, at vi gennem hele året har fortalt historier om stigende priser og et rekordhøjt antal bolighandler, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.

Det rekordhøje boligsalg for 2020 betyder, at der er en forventning om, at boligsalget vil runde en hidtidig uopnåelig grænse på 100.000 bolighandler inden årets udgang.

Salget af ejerlejligheder stiger

I en længere periode har det særligt været salget af villaer, rækkehuse og sommerhuse, der har bidraget til den store stigning på boligmarkedet. På det seneste er salget af ejerlejligheder dog også steget markant. Eksempelvis var salget i uge 43 af ejerlejligheder 51 procent højere end gennemsnittet for samme uge i 2015 til 2019.

Denne stigning ses på trods af, at salget af ejerlejligheder faldt drastisk efter Danmark lukkede ned i marts måned. Efter nedlukningen var salget nemlig lavere end normalt i 11 uger i træk. I juni og juli tog salget dog til igen, og siden starten af september har salget af ejerlejligheder igen været usædvanligt højt. Det har medført, at salget kulminerede i uge 43 med 547 salg af ejerlejligheder, hvilket er det højeste antal salg i en enkelt uge i hele 2020.

Salget af boliger i 2020 sammenlignet med tidligere år


(I tabellen indgår villa, rækkehus, fritidsbolig, helårsgrund, fritidsgrund, ejerlejlighed, land- og lystejendom, andelsbolig og kolonihave).

Kilde: Boligsiden

Mest læste artikler