Byg, forny og renovering

Hvad er reglerne for byggetilladelser?

Når du skal i gang med et nyt byggeprojekt, så skal du sørge for at sætte dig ind i reglerne for, hvad du må, og hvad du ikke må. Hvis du eksempelvis skal opføre en overdækket terrasse eller lignende bygninger på over 50 meter, skal du sørge for at søge om byggetilladelse inden arbejdet påbegyndes. Du finder her alle reglerne for, hvornår et byggeri, en fornyelse, renovering eller tilbygning kræver byggetilladelse, og hvornår du ikke behøver at søge om tilladelse.

Læs mere

Du kan med fordel forhøre dig hos Teknisk forvaltning, inden du går i gang med det store byggeprojekt.

Sådan indretter du kælderen til beboelse

Er du den heldige indehaver af en stor kælder, og går du og drømmer om at indrette kælderen til beboelse? Hvis det er et projekt, du gerne vil i gang med, så har vi her nogle gode regler til, hvordan du bedst muligt kommer i gang. Først og fremmest skal du sørge for at søge om godkendelse til at kælderrummet må benyttes som opholdsrum. Det er noget, du skal søge tilladelse om hos kommunen.

Derefter skal du sørge for at kælderen er fugtsikker og fri for blandt andet skimmelsvamp. Det er også vigtigt, at du sikrer et godt udluftningssystem i kælderen gennem enten naturlig ventilation eller via en mekanisk udsugning. Du skal også sørge for at få testet kælderen for det radioaktive stof radon, som er sundhedsskadeligt. Hos kommunen kan du få et kort over, hvilke områder og steder, der er mest udsatte for radon.

Lav en tilbygning, og øg husets værdi

En tilbygning kan være en god ting af flere forskellige årsager. Først og fremmest bliver der mere plads til hele familien, men en tilbygning på huset kan også betyde, at værdien stiger, hvis du skulle være interesseret i at sælge eller få din ejendom vurderet. En tilbygning kan med andre ord være en god investering. Det vigtigste pejlemærke for værditilvæksten er, at din ejendom ligger under det resterende gennemsnit i forhold til boligområdet.

Det kan være en god idé at tage kontakt til en byggerådgiver, som kan hjælpe dig med at sammensætte og klare byggetilladelsen til tilbygningen. Derudover er det også en god idé at bruge en arkitekt, når der skal laves tilbygninger.

Husk også altid at tegne brand- og stormskadeforsikring. På den måde kan byggerådgiveren nemlig garantere dig de helt optimale og allerbedste forsikringsforhold ved tilbygningen.

Niels Krause-Kjær om sit seneste gør det selv-projekt: “Jeg skal sateme ikke selv sove i det!”
Niels Krause-Kjær foran sit shelter på sommerhusgrunden i Rågeleje

Niels Krause-Kjær om sit seneste gør det selv-projekt: “Jeg skal sateme ikke selv sove i det!”

MIT HUS & HAVE-PROJEKT: ‘Deadline’-vært og forfatter Niels Krause-Kjær har imod alle odds fået banket et shelter op på sin sommerhusgrund i Rågeleje. Læs her, hvad der har overrasket ham mest, hvad der gjorde ham helt høj – og hvorfor han under ingen omstændigheder selv skal nyde godt af at sove i det færdige resultat.
Disse skader bør du tjekke dit hus for NU!

Disse skader bør du tjekke dit hus for NU!

Det er en god idé at bruge foråret eller sommeren til at gennemgå dit hus for skader og mulige forbedringer. Se hvordan du selv skal tjekke huset - eller om du hellere skal bestille et hustjek - her.
Sådan holder du værdien på dit hus
Luftfoto af hus

Sådan holder du værdien på dit hus

Frostsprængninger, saltudtræk og algevækst kan få ethvert hus til at se træt ud. Fagfolk råder til at sikre hjemmet.
Sådan skærer du 1/3 af din varmeregning
penge og lommeregner på et bord

Sådan skærer du 1/3 af din varmeregning

Din varmeregning bliver lavere, du får et bedre indeklima, og dit hjem udleder mindre CO2. Der er mange fordele ved at efterisolere loftet, og nu bliver det tilmed nemmere at energirenovere tagrummet, da reglerne er blevet forenklet.
Rekordstor byggelyst hos danskerne: Nu indtager kvinderne byggemarkederne

Rekordstor byggelyst hos danskerne: Nu indtager kvinderne byggemarkederne

Det seneste år har byggemarkederne oplevet en eksplosiv stigning i antallet af kunder. Pengene skulle bruges andre steder end normalt, og mange har valgt at investere i byggeprojekter. Her ser det ud til, at kvinderne er gået forrest i langt flere projekter, end de plejer.
Sådan bliver varmeregningen i sommerhuset mindre

Sådan bliver varmeregningen i sommerhuset mindre

Det brandvarme boligmarked har medført en eksplosion i salg af sommerboliger. Er du en af de heldige, der har fået fingrene i et sommerhus, kan det være oplagt at overveje en energiforbedring til huset - særligt nu hvor de kolde vintermåneder nærmer sig.