Byg, forny og renovering

Hvad er reglerne for byggetilladelser?

Når du skal i gang med et nyt byggeprojekt, så skal du sørge for at sætte dig ind i reglerne for, hvad du må, og hvad du ikke må. Hvis du eksempelvis skal opføre en overdækket terrasse eller lignende bygninger på over 50 meter, skal du sørge for at søge om byggetilladelse inden arbejdet påbegyndes. Du finder her alle reglerne for, hvornår et byggeri, en fornyelse, renovering eller tilbygning kræver byggetilladelse, og hvornår du ikke behøver at søge om tilladelse.

Læs mere

Du kan med fordel forhøre dig hos Teknisk forvaltning, inden du går i gang med det store byggeprojekt.

Sådan indretter du kælderen til beboelse

Er du den heldige indehaver af en stor kælder, og går du og drømmer om at indrette kælderen til beboelse? Hvis det er et projekt, du gerne vil i gang med, så har vi her nogle gode regler til, hvordan du bedst muligt kommer i gang. Først og fremmest skal du sørge for at søge om godkendelse til at kælderrummet må benyttes som opholdsrum. Det er noget, du skal søge tilladelse om hos kommunen.

Derefter skal du sørge for at kælderen er fugtsikker og fri for blandt andet skimmelsvamp. Det er også vigtigt, at du sikrer et godt udluftningssystem i kælderen gennem enten naturlig ventilation eller via en mekanisk udsugning. Du skal også sørge for at få testet kælderen for det radioaktive stof radon, som er sundhedsskadeligt. Hos kommunen kan du få et kort over, hvilke områder og steder, der er mest udsatte for radon.

Lav en tilbygning, og øg husets værdi

En tilbygning kan være en god ting af flere forskellige årsager. Først og fremmest bliver der mere plads til hele familien, men en tilbygning på huset kan også betyde, at værdien stiger, hvis du skulle være interesseret i at sælge eller få din ejendom vurderet. En tilbygning kan med andre ord være en god investering. Det vigtigste pejlemærke for værditilvæksten er, at din ejendom ligger under det resterende gennemsnit i forhold til boligområdet.

Det kan være en god idé at tage kontakt til en byggerådgiver, som kan hjælpe dig med at sammensætte og klare byggetilladelsen til tilbygningen. Derudover er det også en god idé at bruge en arkitekt, når der skal laves tilbygninger.

Husk også altid at tegne brand- og stormskadeforsikring. På den måde kan byggerådgiveren nemlig garantere dig de helt optimale og allerbedste forsikringsforhold ved tilbygningen.

Høje paneler er tilbage – skaber hygge og stemning i indretningen
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Høje paneler er tilbage – skaber hygge og stemning i indretningen

Man ser dem mest i herskabslejligheder eller velholdte ældre ejendomme, men flere og flere får øjnene op for, hvordan høje paneler kan være med til at skabe en hyggelig og luksuriøs stemning i boligindretningen. Igennem højepaneler.dk kan man nemt få de høje paneler i sit eget hjem.

Lars Løkke om renoveringen af huset i Græsted: “Det har ikke været jordens mest strømlinede projekt”

Lars Løkke om renoveringen af huset i Græsted: “Det har ikke været jordens mest strømlinede projekt”

MIT HUS- OG HAVEPROJEKT: Det startede med en vandskade og en forsikringssum, og siden har istandsættelsen af familien Løkke Rasmussens hus udviklet sig til det, som Moderaternes formand selv kalder “et projekt, som hverken bankrådgiver eller ejendomsmægler ville have godkendt”.

Morten Messerschmidt gik ned med stress: Haven hjalp ham på fode igen
Morten Messerschmidt i urtehaven

Morten Messerschmidt gik ned med stress: Haven hjalp ham på fode igen

MIT HUS- OG HAVEPROJEKT: Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti, er til finere madlavning krydret med urter fra egen have. Urtehaven har skabt kolorit i køkkenet hos familien Messerschmidt i mange år. Overraskende nok blev den også hans redning, da han havde det værst.

Pia Olsen Dyhr: “Jeg havde næsten lyst til at kysse elektrikeren”

Pia Olsen Dyhr: “Jeg havde næsten lyst til at kysse elektrikeren”

MIT HUS- OG HAVEPROJEKT: Renoveringen af et anneks i sommerhuset blev elefanten, der skulle spises i små bidder for SF’s formand Pia Olsen Dyhr. Men gemalens forkærlighed for instruktionsvideoer og en helt bestemt kvindelig håndværker reddede projektet.

Skab et lyst og levende kontorfællesskab med lyddæmpende glas
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET
Deko lydisolering

Skab et lyst og levende kontorfællesskab med lyddæmpende glas

God lyd er en vigtig ingrediens i opskriften på en succesfuld forretning. Det er nemlig essentielt for et godt arbejdsmiljø, hvor man kan koncentrere sig og få noget fra hånden. Samtidig kan du designe den lyddæmpende løsning, så den passer perfekt ind i din branding.