3 fantastiske typer lim – og hvordan du bruger dem

Det kan være en jugle at finde den rette lim blandt udvalget af limtyper på byggemarkedets hylder. Læs med og find ud af hvilke limtyper, der er gode at have liggende til reparation og montering i hjemmet.

3 typer lim til reparation og montering

Et kig på udvalget af limtyper på byggemarkedets hylder kan godt gøre en en smule svimmel. Du kan købe lim til næsten alle formål, men du behøver ikke købe dig fattig i utallige typer af lim, du kan sagtens klare dig fint og komme langt med nogle få typer. Vi springer let henover limstifter og hobbylim, som de fleste børnefamilier i hvert fald har, men koncentrerer os om de typer lim, som er gode at have, når der skal repareres eller monteres.

1. Den klassiske lim

Den klassiske trælim er et must, hvis du gerne vil reparere møbler eller andre produkter af træ. Det virker upåklageligt og er nemt at bruge. Kræver at emnerne bliver presset sammen i et tidsrum.

2. Kontaktlim

Kontaktlim er til samlinger, der skal holde. Limen binder næsten på alt og er god til store flader også. Brugen er lidt speciel, da der skal lim på begge emner, og så skal det næsten tørre helt, inden fladerne presses sammen.

3. Montagelim

Montagelim kan både fås i store patroner til en fugepistol og i mindre tuber. Det bruges i stedet for søm og skruer, når noget fx skal monteres i loft og på væg. Du kan bruge det til spejle, paneler, sparkeplader og lign.

Sekundlim fås i meget små portioner og er til de hurtige reparationer. Det hæfter som navnet antyder nærmest med det samme, og så efterlader det en usynlig fuge.

Epoxylim er en såkaldt to-komponentlim, hvor du selv skal blande en binder og en hærder. Det giver en helt utrolig stæk samling, og binder på de fleste materialer.

Mest læste artikler