Chok: Antallet af skader på huse steg drastisk under corona

Hvis du fandt en skjult skade på dit hus under corona-nedlukningen, er du ikke den eneste. Det afslører nye tal fra forsikringsselskaberne. Læs her, hvad årsagen er.

Efter Danmark corona-lukkede i marts, måtte danskerne tilbringe mere tid i huset end normalt. Det kan også aflæses i forsikringsselskabernes skadesrapporter, eftersom hjemmesyslerne førte til, at skader, som ellers havde holdt sig skjult i en travl hverdag, nu blev opdaget. Det fortæller Martin Wamsler, bygningsskadechef i Topdanmark.

– Vi har i foråret set en meget markant stigning i, hvor mange der har opdaget råd-, svampe- eller insektskader i deres hus, siger Martin Wamsler til Ritzau ifølge Herning Folkeblad.

Store stigninger i to selskaber

Tallene fra Topdanmark viser, at anmeldelser af skader på huse i andet kvartal er steget med 60 procent i forhold til samme periode sidste år. Forsikringsselskabet Codan har ligeledes oplevet en stigning i samme periode. Codan melder om en stigning på 40 til 45 procent.

Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan, mener dog, at stigningen også kan hænge sammen med det stærkt øgede sommerhussalg, som nærmest er eksploderet under corona-nedlukningen. I forbindelse med et hussalg gennemgår man nemlig boligen, og det er typisk her, at man opdager skjulte skader som råd-, svampe- eller insektskader, fortæller han.

Mest læste artikler