Dansk Erhverv: Håndværkerfradraget skal fordobles og udvides

For at redde danmarks erhvervsliv, skal der sættes skub i forbruget, ved blandt andet at fordoble håndværkerfradraget. Det mener Dansk Erhverv. Dansk Byggeri vil også hæve fradraget. Læs om forslagene her. 

Corona-krisen raser og sygdommen rammer både mennesker og erhvervsliv hårdt.

For at afbøde nogle af konsekvenserne har Dansk Erhverv fremlagt deres bud på en forbrugspakke med syv tiltag, de mener kan hjælpe Danmark med at komme på fode igen ved blandt andet at genstarte forbruget og økonomien i Danmark, både privat og offentligt og på den måde hjælpe de brancher der er hårdest ramt af krisen.

Blandt de syv forslag i forbrugspakken er et, der særligt kan komme de danske husejere til gode. Nemlig forslaget om at udvide og mere end fordoble håndværkerfradraget fra 19.000 kr. til 40.000 kr. per person i husstanden.

Fradrag for ferier og restaurantbesøg 

Udover de ydelser der hidtil har været fradragsberettiget skal ordningen udvides til at give fradrag for ophold i feriehuse, hoteller, camping, koncerter, sportsbegivenheder, forlystelsesparker, restaurantbesøg med videre.

– Det kan måske lyde lidt underligt, at man skal have fradrag for at spise på restaurant, men det skal dække alle former for service, og restauranterne er jo også banket fuldstændig ned. For i øvrigt er forslaget inspireret af modeller i Sverige, siger Brian Mikkelsen ifølge TV2

Det er Dansk Erhvervs forventning at tiltagene vil kunne løfte forbruget med 3 mia. kr. årligt.

Dansk Byggeri bakker op

Også hos Dansk Byggeri er der tilsyneladende opbakning om at hæve håndværkerfradraget.

I hvert fald hos Niels Hansen, der er næstformand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

I et læserbrev i dagbladet Ringkøbing-Skjern argumenterer han således for, ekstraordinært at sætte fradraget op til 25.000 kroner per voksen i hver husstand og øge fradragsværdien fra de nuværende 25 procent til 50 procent.

Har du brug for at få opfrisket detaljerne ved håndværkerfradrag, så kan du læse alt om det her.

Kilde: Dansk Erhverv

Mest læste artikler