Energirenovering – her er alle de tilskud, du bør kende

Adskillige nye tilskud dukkede op i forbindelse med klimaaftalen. Her er alle de tilskud, du skal kende, hvis du planlægger at energirenovere dit hjem.

Siden efteråret 2020 har Energistyrelsen givet tilskud til energirenovering, som skal hjælpe med at gøre danskernes hjem mere klimavenlige. Det kan imidlertid være mere end svært at finde rundt i de mange tilskud, og hvad de konkret betyder for dig. Derfor har idenyt gjort det nemt for dig og lavet en oversigt, så du hurtigt kan få viden om netop det tilskud, der er relevant for dig.

Tilskud til varmepumper
Udskiftning af vinduer
Udvendig isolering af ydervægge
Efterisolering af loft og tag
Isolering af terrændæk og sokkel

Tilskud til varmepumper

Gamle olie- og gasfyr skal skrottes, og derfor har politikerne strikket et tilskud sammen, som skal bane vejen for flere varmepumper i de danske hjem. 

En ny varmepumpe kan nemt koste omkring 100.000 kroner, men med det nye tilskud kan du få dækket en stor del af omkostningen.

I vores store artikel ‘Sådan får du et tilskud til varmepumpe’ får du al den viden, du har brug for.

Udskiftning af vinduer

Varmen fosser ud af vinduerne i for mange danske hjem, og derfor vil politikerne støtte de danskere, der får installeret nye og energibesparende vinduer.

Inden du investerer i nye vinduer, skal du dog være opmærksom på, om du køber vinduer i den rigtige Energiklasse. 

Alt, hvad du skal vide om emnet, kan du finde i artiklen ‘Sådan får du tilskud til udskiftning af vinduer’.

Udvendig isolering af ydervægge

Mange havde håbet, at de kunne få et tilskud til isolering af hulmure, men det er ikke tilfældet. Til gengæld åbner politikerne op for støtte til udvendig isolering af ydervægge. Det er en teknik, hvor man lægger et lag isolering uden på den eksisterende ydervæg, og derefter bygger en ny facade op uden på isoleringen. 

I artiklen ‘Sådan får du et tilskud til udvendig isolering’ finder du alt det, du skal vide om tilskudsmulighederne.

Efterisolering af loft og tag

Et loft uden isolering er ikke godt for miljøet, eftersom det kan resultere i et stort varmespild. Også det vil klimaaftalen gøre op med via et nyt tilskud, hvor du kan få støtte til at efterisolere dit loft eller dit tag. 

Artiklen ‘Sådan får du et tilskud til efterisolering af loft og tag’ leder dig sikkert gennem emnet.

Isolering af terrændæk og sokkel

Din bolig kan tabe værdifuld varme gennem det såkaldte terrændæk eller soklen. Hvis du gerne vil forhindre det, kan du isolere dig ud af problemet. Dog kan det nemt komme til at koste omkring 100.000 kroner. 

Det nye tilskud fra klimaaftalen barberer en god sjat af det beløb. Hvor meget kan du blive klogere på i artiklen ‘Sådan får du et tilskud til terrændæk og sokkel’.

Til toppen

Mest læste artikler