Få mere plads i dit hjem – på en enkel og smart måde

Få mere plads og et hjem, der er funktionelt: Bliv inspireret af familien, der sløjfede en gammel trappe og dermed fik plads til et børneværelse og et kontor.


Dorthe Plechinger
Fra trapperum til børneværelse
Et lille rum i familiens hus blev ikke brugt til andet end trappen, som førte op til loftet. Derfor blev trappen sløjfet, og der blev lavet en lem ude i gangen, så der stadig er adgang til loftet. Den frigjorte plads i det gamle trapperum blev brugt til at gøre de to tilstødende værelser, børneværelset og kontoret, større og mere funktionelle.

 

Opbevaring, skrivebord og seng i indbygget alkove
Den gamle trappe har sat sit præg på børneværelset: Den skrå vinkel fra trappen er udnyttet til en hyggelig alkove til familiens ældste barn. I alkoven er der en køjeseng øverst og en skrivebordsplads nederst. Under skrivebordet er der indbygget skuffer, og den skæve linje fra den tidligere trappe er udnyttet til en trekantet indbygget hylde.

Brug magneter til at holde skrivebordet oppe
Skrivebordspladen kan slås op og holdes oppe med magneter – den slags magneter, du kender fra køkkenskabe. De kan købes hos køkkenfirmaer og byggemarkeder.
I sengearrangementet blev der lagt el ind, så der kunne sættes lamper op, og så der senere kan bruges computer.

Dorthe PlechingerSkab under trappen
I kontoret, der også er blevet udvidet med et stykke af det gamle trapperum, er pladsen brugt til en væg af indbyggede skabe med skuffer og hylder. Ligesom inde på børneværelset har de skrå linjer fra trappen sat sit præg på indretningen med et trekantet hylderum

Skuffer blev fundet på loppemarked
Det største arbejde med ombygningen var faktisk at få idéen til at udbygge børneværelset og kontoret, så begge rummene blev hyggelige og kunne bruges optimalt og fleksibelt. Skuffemodulet under skrivebordet på børneværelset fandt familien på et loppemarked, og da skuffer kan være det dyreste og mest besværlige at bygge, blev hele alkovearrangementet bygget op med dem som udgangspunkt.

Læs hvordan familien udnyttede pladsen på deres badeværelse, og fik plads til både skab og puslebord.#br

Dorthe PlechingerNy væg gav plads til skab og puslebord
Også på badeværelset havde familien brug for at skabe mere plads – til et skab og et puslebord. Da toilettet skulle skiftes ud, blev hele rummet tænkt nøje igennem.
Løsningen blev et vægophængt toilet – vel at mærke hængt op på en helt ny væg, der blev bygget bag toilettet, hele vejen fra gulv til loft.

Toilet på væggen
Cisterne og rør er blevet skjult i den nye væg, den nye kumme kom op at hænge på væggen og der blev et indbygget skab og et indbygget puslebord i den nye væg. Puslebordet kan slås op, når det ikke er i brug, så det er af vejen, når man skal på toilettet. Puslebordet holdes på plads af magneter, når det er slået op.

5 tips, der giver der mere opbevaringsplads

 

    • Vend døren – en dør tager meget plads i et lille rum, hvis den går indad. Vend døren, så den i stedet går udad, eller lav en skydedør.
    • Udnyt bredden – overvej om der skal være skuffer i stedet for skabe i køkkenet, og overvej, hvor brede skufferne kan blive, da begge dele giver mest muligt opbevaringsplads.
    • Er der overflødig luft under køkkenelementerne? Vælg en sokkelskuffe til de ting, du ikke bruger til dagligt.
    • Udnyt højden – Sæt hylder øverst på væggen eller byg et skab med låger fra gulv til loft.
    • Paul TyagiTrappeskuffer er gode til at opbevare sko og støvler i – den viste trappe er lavet af Mark Dyson fra det engelske arkitektfirma enclosure, men ideen er også til at gennemføre på din trappe.

 

Sådan får du dine egne trappeskuffer
Kontakt en tømrer for at få hjælp til at skræddersy skuffer til din trappe, eller se et eksempel på et dansk firma, der laver trapperskuffer i artiklen “Smart opbevaring giver mere plads i huset” eller lav dem selv af mdf-plader og køber skuffeglidere i et byggemarked ved at følge vores trin-for-trin vejledning

Læs også: Byg selv trappe – sådan gør du

Mest læste artikler