Fra udhus til drivhus

Mange ville nok vælge at køre det gamle udhus på genbrugspladsen, men heldigvis fik Jytte en god idé.

Fra udhus til drivhus

Hvad gør man, når det første syn, man møder på gårdspladsen, er en ældre udtjent pavillon, hvor det oprindelige pyramide-tag er mørnet væk og erstattet af et fladt ståltag ?

Sådan skriver Jytte og Svend Aage Bøgedal om deres udsigt, og vi må da give dem ret. På det medsendte før-billede ses et uderum med et meget træt udseende.

– Tiden var inde til at foretage et valg, skal den gamle pavillonen væk og erstattes med noget andet, eller skal vi bare have en åben terrasse, spurgte de hinanden.

Et halvt drivhus

Og så tog parret fat på idéarbejdet:

– Vi havde længe gerne ville have et drivhus, men et drivhus der kunne erstatte pavillonens størrelse, ville blive for dyrt, og beliggenheden for en sådan løsning ikke optimal.

– Mange ideer blev vendt uden at kunne samle fuld støtte, indtil min kone kom med ideen om at sætte et halvt drivhus på den gamle pavillon. Og så var der ikke så langt til handling.

Fra det tidlige forår kan Jytte og Svend nyde udelivet i deres “nye” drivhus.

I hvidt og sort

Stålpladerne på taget blev udskiftet med røgfarvet plastik. Indvendigt blev væggene beklædt med hvidmalet træ. Og endelig blev pavillongen udvidet med et halvt drivhus.

Nu står det hele som nyt og dækker behovet for et drivhus, en udestue og ikke mindst et flot syn på gårdspladsen.

Det er tydeligt at se, at parret har sans for detaljen, så naturligvis har drivhusbedene flotte kanter, og belysning mangler der ikke under det nye tag. Og så kommer det allerbedste. Forvandlingen kunne gøres for et beskedent beløb set i forhold til det flotte resultat.

– Med vores egen arbejdskraft kom renoveringen inkl. drivhus ikke til at koste mere end ca. 8.000 kr.  understreger Svend Aage

Læs også: Guide til drivhuse | Alt om dit nye drivhus fra A til Å

Mest læste artikler