Genialt: Få mere plads i hjemmet med indbyggede møbler

Udnyt pladsen optimalt, og få en mere helstøbt bolig med møbler, der er skræddersyet til netop dit hjem. 8 arkitekter viser her deres bedste og mest inspirerende eksempler.

Det kan være en udfordring at få skabet til at passe perfekt  i krogen eller finde en kommode, der ikke er lige præcis fem centimeter for bred til væggen. Det problem slipper du for, hvis du bygger dine møbler ind i hjemmet.

Med indbyggede møbler kan du nemlig udnytte pladsen optimalt og samtidig få et ekstra lækkert og helstøbt hjem.

Bliv inspireret her, hvor 8 arkitekter viser deres bedste eksempler på smukke, indbyggede møbler.

1. Daybed fra væg til væg

Lad dine indbyggedemøbler gå fra væg til væg – som denne daybed i birkefiner i 60’er-huset ombygget af arkitekt Allan Lorenzen. De ubrudte, lange linjer giver et roligt udtryk og er oplagte at gå efter, når nu du har mulighed for at tilpasse møblet dit hjems eksakte mål. Med en længde på hele 4,6 meter – og en lige så lang hynde til – er briksen her ikke ligefrem bygget i standardmål, hvorfor en tømrer måtte frem med værktøjet og lave den fra bunden.

2. Hæv gulvplankerne til en plint

Bestil en ekstra række gulvplanker til dit gulv, og lav en indbygget plint i ét med gulvet langs hele rummet – som her i det ombyggede menighedshus af arkitekt Claus Reinholdt.

En enkel, men supersmuk detalje, der samtidig er stærkt anvendelig, da plinten kan bruges som både hylde, siddeplads og sofabord.

3. Et skrivebord med udsigt 

En superenkel og sjov måde at lave et skræddersyet møbel til boligen på er ved at indramme et vindue som her i huset ombygget af Rasmus Skaarup. Rammen kan både fungere som skrivebord, en bred vindueskarm med hyldeplads både oppe og nede samt hyggekrog med god udsigt til livet udenfor. Da rammen tager en del lys, bør du som her holde den i hvid eller en anden lys farve.

4. Udnyt pladsen under trappen

Trapper er praktiske og kan være smukke, men de tager ofte meget plads i boligen, som ellers kunne være brugt til noget andet. Derfor har arkitekt Torben Baltsen her udnyttet pladsen under trappen med et indbygget møbel. Som en fin detalje er kommoden en del af trappens første fire trin.

5. Sæt dig tungt på fyrretræ

Byg dit indbyggede møbel i samme materiale som resten af din bolig. Det har Eva Kristine Brørup gjort i dette sommerhus, hvor både loft, gulv og den indbyggede bænk er lavet af samme slags fyrretræ fuld af dekorative knaster. En god idé, hvis du vil understrege, at møblet er indbygget, samt opnå en mere diskret og underspillet effekt. Ud over at fungere som hyggelig siddekrog er bænken en glimrende rumdeler, der deler det store rum op i mindre rum for at gøre det mere intimt og hyggeligere.

6. Rumdeler og siddeplads i et 

Som en elegant og anderledes løsning har arkitekt Line Frier indbygget en siddeniche i køkkenet af smuk egefiner. Samtidig med at være en hyggekrog til morgenkaffen eller sludrende gæster under madlavningen fungerer siddenichen som en åben rumdeler mellem køkken og stue.

7. Fast havudsigt fra morgenstunden

Når man har så god en udsigt som i boligen her af arkitekt Niels Christoffersen, er der ingen grund til at kunne rykke møblerne andre steder hen end ud mod havet.Men derudover ser det  virkelig smukt ud med den indbyggede seng i massive træplanker – og så slipper du samtidig for vakkelvorne ben og for korte madrasser.

8. Sæt dig ind i reolen

Opbevaring og hyggekrog er bygget sammen i dette geniale indbyggede møbel i arkitekten Kim Pretzmann Olesens eget hus. Møblet udnytter hver en kvadratmeter med perfekt tilpasset fald under den skrå taghældning og retfærdiggør til fulde, at familien ikke sparede pengene og gik en tur i IKEA i stedet.

Mest læste artikler