5 ting du bør ordne i dit hus i februar

Disse projekter skal du give dig i kast med i dit hus i februar.

Dansk gade

1: Planlæg vedligehold af huset

Mens foråret lader vente på sig, kan de mørke vinteraftener bruges til planlægning af det kommende års vedligeholdelsesarbejder – skal foråret fx bruges til indendørs malerarbejde, eller trænger stakittet til en snarlig opgradering?

2: Luk sprækkerne med elastisk fugemasse

Om vinteren er indeluften tør. Alt træværk arbejder og indstiller sig i en fugtmæssig ligevægt med luften, hvilket kan give sprækker i samlingerne. Synes du, at de er for store, kan du lukke dem med en elastisk fugemasse

3: Fjern fygesne på loftet

Selvom taget er tæt i regnvejr, kan vinden blæse sne ind på loftet gennem ventilationsåbningerne. Så længe temperaturen er under frysepunktet, sker der ikke noget, men du bør fjerne fygesneen hurtigst muligt.

I forlængelse af dette skal du også sikre dig, at dit tag her sidst på vinteren stadig holder regnen ude.

4: Find husets kolde steder

Det er her i den kolde tid, at det er nemmest at finde ud af, om dit hus trænger til mere isolering. Bestil evt. en termofotografering, inden foråret bringer varme med sig.

5: Vand og el som du selv må lave

De ældre installationer kan du passende få udskiftet nu, hvor du alligevel er inde det meste af tiden. Som husejer må du eksempelvis godt udskifte en eksisterende stikkontakt og en vandhane, hvis du ved, hvad du laver.

Hvis du ikke selv må udføre arbejdet, er det vigtigt, at du sikrer dig, at det laves af en autoriseret el- eller vvs-installatør, som kender reglerne og er uddannet til at udføre tingene sikkerhedsmæssigt korrekt og lovligt.

Denne artikel er senest opdateret den 9. februar 2023

Mest læste artikler