Håndværkerfradraget er truet

Selvom håndværkerfradraget er populært blandt danske boligejere, vil både Radikale, SF og Enhedslisten kræve, at ordningen afskaffes ved finanslovsforhandlingerne. 

Udskiftning af taget, isolering af vægge og pasning af børn og bolig… Nu kan det snart være slut med at trække udgifterne til håndværkerydelser og rengøringshjælp fra i skat. I hvert fald hvis det står regeringens tre støttepartier. Det skriver DR Nyheder

Læs om de nye regler og muligheder, ved håndværkerfradraget 2020, ved at klikke her.

“Skrot håndværkerfradraget”

Både Radikale, Enhedslisten og SF har nemlig netop fremsat et krav til den kommende finanslov om, at boligjobordningen – også kendt som håndværkerfradraget – helt skal skrottes. I stedet skal pengene blandt andet bruges på grønne tiltag.

Det fortæller SF-formand Pia Olsen Dyhr til DR. 

– Vi ønsker at nedlægge boligjobordningen og i stedet bruge pengene til en energisparefond, hvor danskerne kan søge om penge til at energi-isolere deres huse. Det har vi brug for, hvis vi skal løfte klimaudfordringen, siger hun. 

Populær blandt boligejere

Håndværkerfradraget, der er målrettet energi- og klimavenlige håndværkerydelser, blev i 2017 gjort permanent af VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti. I dag er ordningen delt i to fradrag. Et fradrag på 12.000 kroner som kan bruges på håndværksydelser, og et på 6000 kroner, der kan bruges på serviceydelser som rengøring og børnepasning.

Ordningen har vist sig at være meget populær blandt danske boligejere. En opgørelse, som Skatteministeriet lavede i 2018, viser, at skatteyderne siden 2015 har trukket 11 milliarder kroner fra som følge af håndværkerfradraget. Alene i 2017 benyttede 438.000 danskere sig af ordningen, og der blev samlet givet skattefradrag for i alt cirka 2,8 milliarder kroner. 

Ingen planer om at anskaffe ordningen

Socialdemokratiet har tidligere rettet kritik mod ordningen, men før valget gjorde partiet det klart, at de ikke har planer om at afskaffe boligjobordningen. Fremtiden for ordningen er derfor uvis, indtil finanslovsforslaget for det kommende år fremsættes og forhandles i efteråret og frem mod jul. 

Mest læste artikler