Inger Støjbergs maleprojekt greb om sig: “Jeg har svært ved at stoppe, når jeg først er kommet i gang”

MIT HUS- OG HAVEPROJEKT: Hun ville egentlig bare lige male stuen, men så “stak det helt af” for Inger Støjberg. I en snak om sit seneste husprojekt afslører Danmarksdemokraternes leder også, at hun som ung faktisk overvejede en helt anden karrierevej.

Inger Støjberg med labradoren Ludvig

Hvad er det seneste projekt, du har lavet i hus og have?

– Jeg plejer altid at bruge sommeren på at male eller sætte noget i stand. Men den her sommer er al min tid gået med at stifte mit parti, så jeg må med skam meddele, at i år er det ikke blevet til noget. Jeg har kun holdt fire dages ferie, og de blev brugt på Skanderborg Festival.

Men hvad så sidste sommer?

– Ja, der stak det helt af! Jeg maler normalt en uge enten inde eller udvendigt, og sidste sommer ville jeg så lige male stuen. Men så syntes jeg også lige, at karmene skulle have, og til sidst var hele stueetagen malet – vægge, karme, fodlister, vinduesrammer, alt! Det sker tit, at det griber om sig. Jeg har svært ved at stoppe, når jeg først er kommet i gang, for så ser man jo, at det ser træls ud andre steder. Jeg er nok ikke den første, der har det sådan.

Var der noget, du måtte bede fagfolk om?

– Da det bredte sig til førstesalen, kunne jeg ikke nå, så det havde jeg en maler til. Der er 8 meter til kip, så der skulle stillads op. Det havde ikke været malet i mange år.

Det behøver det så nok heller ikke de næste mange år…

– Nej, men nu håber jeg, at det næste kan få en tur igen næste sommer, for jeg elsker at male. Og jeg har en hund, og det slider jo lidt, det kan man godt se. Men jeg håber, jeg kan holde mig til væggene næste gang.

Ludvig slider lidt på de hvide vægge hjemme i stueplanen i Hadsund, erkender Inger Støjberg. Men så er det jo godt, at hun elsker at male. Foto: Inger Støjberg.

Hvad er der med dét at male?

– Jeg tror, det er, fordi man kan se, hvor man er kommet til. I virkeligheden er det nok, fordi det er en slags terapi at gå og male, det har jeg tit tænkt på. Da jeg gik i gymnasiet, overvejede jeg faktisk, om jeg skulle blive maler. Dengang boede vi på en gård, hvor jeg gik og malede døre og vinduer i sommerferien.

Hvad fik dig fra det igen?

– Jeg ville gerne bruge min tid i gymnasiet på at læse videre. Så jeg talte med min mor om det, og hun sagde, at man jo godt kan gå og male i sin fritid. Så det gør jeg – går og maler, mens jeg hører lydbøger. Det bliver ca. til en lydbog om dagen, fordi jeg hører dem med dobbelt fart. Og så skal man lige en tur i XL-Byg, og det synes jeg også er dejligt – at snakke lidt med nogen dernede.

Hvad er det bedste maleråd, du har fået?

– Det er fra min mor: at man skal være omhyggelig. Man kan lige så godt få det gjort ordentligt første gang.

Hvad overraskede dig mest undervejs i projektet?

– Det med, at man ikke kan stoppe, når man først er kommet i gang. Jeg kan blive helt ærgerlig, når det bliver mørkt, jeg elsker det! Og det er jo sommerferie, og så kommer naboen over og har tid til at spise en is og drikke en cola.

Hvad er den bedste idé, du har fået?

– Det var at starte på det – og den dårligste idé var, at det bredte sig overalt. Det tog jo noget mere tid, end jeg havde regnet med, over 14 dage. Men slutproduktet blev dejligt! Og følelsen af at pakke alt malergrejet sammen, køre på lossepladsen med det, hænge billeder op, stille møblerne på plads; det er også dejligt. Nu får jeg helt lyst til at komme hjem og male igen …

Kan du beskrive resultatet?

– Det kommer an på, om det er selve resultatet, eller hvordan jeg har det med det? Hvis det handler om, hvordan jeg har det med det, så synes jeg, det er tilfredsstillende selv at lave forandringer, der giver et pænt resultat. Jeg er ikke superhandy og har ikke den største værktøjskasse i byen eller kommunen – jeg er ikke den, der går i gang med fx at tømre. Men det er tilfredsstillende både at bruge hovedet og fysikken.

idenyt har i forbindelse med Folketingsvalget 2022 tilbudt partilederne af alle opstillingsberettigede partier at deltage i interviewserien ‘Mit hus- og haveprojekt’. Læs de øvrige interviews i serien her

Læs også: Valgtest 2022 – Dette partis vælgere ligner du mest

Mest læste artikler