Guide: Så let kan du give nyt liv til hjemmet

Det kan gøre en stor forskel i hverdagen at træde ind i et hjem, der fremstår nyt og lækkert. Her får du 4 simple råd til, hvordan du kan få dit hjem til at føles nyt og indbydende. 

Efter nogle år kan ens hjem begynde at føles slidt og kedeligt. Derfor er det meget naturligt at have brug for, at der sker noget nyt.

Heldigvis behøver du ikke at rode dig ud i en stor husrenovering, når du vil gøre hjemmet pænt og indbydende igen. Alt det kræver er lidt forandring!

Det viser gulvafslibningsfirmaet Cahba. I en pressemeddelelse har de samlet disse fire gode råd til, hvordan du let giver dit hjem en makeover.

Se med her:

1. Mal i en ny farve

Det kan lyde simpelt, men det at give dit hjem en gang maling kan gøre en stor forskel.

Det behøver ikke nødvendigvis være alle rum, men blot dem der særligt trænger, og eventuelt dem hvor det vil give mening at prøve en ny farve. Du kan også overveje blot at male en enkelt væg i en farve. Det kan skabe et helt andet liv i din stue, at have en farvet væk til at skabe spil i rummet.

Har du hul i budgettet til det, kan det være en god idé at hyre professionelle malere, da det vil give det bedste resultat. Har i mod på og tid til at gøre det selv, er der selvfølgelig penge at spare.

Du kan for eksempel let give fliserne på dit badeværelse et “makeover” med en god gang maling. Se, hvordan du gør her.

2. Sælg dine møbler og køb nyt

Hvis du virkelig trænger til forandring, kan det gøre en stor forskel at købe nye møbler. Særligt udskiftning af de centrale møbler i stue, køkken eller spisestue, kan skabe et helt andet rum.

Der er mange penge at spare ved at sælge de gamle møbler i samme omgang. Du kan endda overveje at investere i brugte møbler, så udskiftningen ikke bliver en stor udgift.

Nogle gangge er der flere tusinde kroner at spare ved at købe sofaen eller spisebordet brugt, fremfor igen at investere i nyt. Samtidig er den langt den mest bæredygtige løsning.

Gamle kvalitetsmøbler og lamper kan nemt renoveres og genfinde sin gamle identitet, uden du behøver at være uddannet snedker.

Vi har sammensat en guide, som fortæller dig, hvordan du nemt og simpelt, kan friske de gamle sager op igen her.

3. Skab liv med små ændringer

Har du ikke tid eller råd til at gå i gang med den helt store udskiftning af møbler, kan små ændringer som nye planter eller andre plakater og malerier på væggene gøre en overraskende stor forskel. Et rum kan få et helt andet udtryk, hvis for eksempel vægpynten udskiftes.

Se for eksempel, hvordan du med bare få ændringer kan pifte dit badeværelse op, så det får et helt nyt udtryk her.

4. Slib det slidte gulv

Hvis dine gulve trænger til afslibning, kan det i den grad være med til at få hjemmet til at føles slidt. Gulve, der ikke er blevet slebet i lang tid, kan næsten se beskidte ud.

Derfor kan en gulvafslibning gøre en kæmpe forskel, hvis dine gulve først er begyndt at se brugte ud. Samtidig er det en god investering, hvis i på et tidspunkt skal sælge. Slibningen vil nemlig sørge for, at dine gulve ser smukke ud i flere år.

Vi har lavet en stor guide til, hvordan du selv afsliber gulve her. Det er slet ikke så svært, hvis du bare følger guiden.

Mest læste artikler