Overraskende: Corona sætter gang i ny hus-trend

Har du haft et lavere forbrug i foråret og i sommeren, fordi corona har holdt dig hjemme, og fordi du ikke har været på ferie i udlandet? Så er du ikke alene. Ny undersøgelse viser, at fire ud af 10 boligejere bruger flere penge på boligen end normalt.

De fleste danskere har været mere hjemme i foråret og sommeren, end de plejer, og det afspejler sig også i forbruget. Ifølge en ny afstemning foretaget af Boligsiden har fire ud af 10 boligejere således haft et lavere forbrug, end de plejer. Det er imidlertid ikke alle de opsparede penge, der har fået lov til at samle støv. En stor del af dem er blevet brugt på at opfriske boligen.

De fleste boligejere laver små projekter

I afstemningen svarer 22 procent, at de har haft et lavere forbrug end normalt, og at de derfor bruger flere penge på små projekter i boligen. Ni procent laver store projekter, og andre ni procent har brugt ekstra penge på at nedbringe deres boliggæld.

– Danskerne har været meget hjemme det meste af foråret på grund af corona. De har haft ekstra tid til at ordne dørene der binder, de slidte fuger på badeværelset og stuegulvet, der længe har haft behov for at blive afhøvlet. Andre boligejere har sat gang i større renoveringer. Der er måske nogle, der har fået nye energivenlige vinduer, og andre har udskiftet oliefyret med en mere energivenlig opvarmningskilde. Det er positivt, udtaler Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Resultaterne af Boligsidens afstemning stemmer overens med den seneste tids meldinger fra detailhandlen om, at der er godt gang i salget af møbler og maling. Til Finans har administrerende direktør i Flügger Jimmi Mortensen fortalt, at Flüggers salg indtil videre ligger et væsentligt stykke over salget i samme periode sidste år.

Mest læste artikler