Regeringen: Håndværkerfradraget skal hæves markant

Regeringen har fremlagt et nyt finanslovsforslag, der blandt andet indebærer en markant forøgelse af håndværkerfradraget. Se hvor stort et fradrag du kan få her.

Står du over for en renovering af din bolig i 2021? Skal du eksempelvis have udskiftet vinduer eller have afmonteret din brændeovn, så er der godt nyt. Regeringen vil nemlig hæve håndværkerfradraget markant. Det fremgår i en pressemeddelelse fra Finansministeriet om regeringens finanslovsforslag.

Også muligheden for at få fradrag for serviceydelser som rengøring og vinduespudsning hæves markant.

Firedobling og fordobling

Regeringen vil hæve loftet for fradrag sådan at det bliver muligt at få 25.000 kroner i fradrag til serviceydelser og yderligere 25.000 i fradrag til håndværksydelser – begge dele per person over 18 år i husstanden.

I 2020 kan du få fradrag på op til 6.200 kroner per person i husstanden for serviceydelser og op til 12.500 kroner per person for håndværksydelser.

Der er således tale om en firedobling af servicefradraget og en fordobling af håndværkerfradraget. Ifølge regeringen er formålet med at hæve fradragene at støtte serviceerhvervet samt fremme private grønne investeringer.

Fradrag på serviceydelser og håndværksydelser hæves

I de nye forhandlinger af finansloven tager regeringen udgangspunkt i, at mange danske familier i hele landet er bekymrede over økonomi og job som følge af coronapandemien. Denne bekymring og usikkerhed ønsker regeringen at imødekomme med nye finanspolitiske initiativer. Det indebærer, at regeringen foreslår at hæve det nuværende håndværkerfradrag markant.

Regeringen vil gøre alt, hvad der står i sin magt for at forhindre, at det bliver helt almindelige danske lønmodtagere og danske familier, der kommer til at betale den største pris for krisen. Vi må ikke gentage finanskrisens fejl. Derfor går vi nu ind i forhandlingerne om finansloven og en grøn genstart af Danmark med maksimalt fokus på at stå vagt om danske job og skabe tryghed for danske familiers økonomi, fortæller finansminister Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Disse håndværksydelser er omfattet af fradrag

Disse serviceydelser er omfattet af fradrag

Kilde: skat.dk

Mest læste artikler