Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Husejere, der bor i parcelhuse fra 1960’erne eller 70’erne, skal være overordentligt opmærksomme på tilstanden af deres vandrør. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at rørlægningen er gennemtæret og at en vandskade er nært foreståede.

Flere tusinde husejere har de seneste år oplevet, at et skjult vandrør sprang læk, med vandskade til følge, viser tal fra brancheorganisationen Forsikring og Pension ifølge Politiken.

Derfor sker det nu

Ifølge administrerende direktør i Statens Byggeforskningsinstitut er der en god grund til, at man netop i disse år oplever mange vandskader.

– Der var byggeboom i 1960’erne og 70’erne, så vandrørene kan være modne til udskiftning. Det er ikke overraskende, at der går nogle vandrør i disse år, siger han til avisen.

Har du et gammelt rørsystem i dit hjem, kan du med fordel få det tjekket af en vvs’er – du kan også installere et elektronisk vandalarmeringssystem, der advarer dig, hvis skaden er sket.

Mest læste artikler