Snart sidste chance: Dette fradrag skal benyttes NU!

Et populært fradrag forsvinder i udgangen af marts måned.

En håndværker tjekker, om gulvet er i vater

Lige nu kan du få 12.900 kroner som skattefradrag ved eksempelvis at isolere villaen eller udskifte vinduer i huset. Men Håndværkerfradraget afskaffes den første april, så du skal til at skynde dig for både stormen Malik og travlhed i de lokale virksomheder kan spænde ben for at det lykkes, advarer håndværkernes organisation, Dansk Håndværk:

– Mange lokale virksomheder har allerede rygende travlt. De har ganske enkelt svært ved at tage flere opgaver ind. Oven i det har stormen “Malik” i nogle områder af landet betydet ekstra opgaver, der skulle presses ind i en fyldt kalender. Så du kan risikere, at den lokale håndværker ikke kan nå nye opgaver, før skattefradraget forsvinder. Arbejdet skal nemlig være udført inden udgangen af marts, forklarer direktør Morten Frihagen.

Du skal ikke give op

Morten Frihagen understreger, at boligejerne ikke skal give op på forhånd:

– Vil du for eksempel lave en større renovering af villaen, kan den lokale håndværksmester måske hjælpe med at dele arbejdet op, sådan at det, der giver skattefradrag, bliver udført inden fristen udløber. Selv om det ekstra fradrag på grund af Coronakrisen, nu er forsvundet, er der stadigt et fradrag på 12.900 kr. at hente. Og jeg er sikker på, at de lokale håndværkere vil gøre alt, hvad de kan for at hjælpe deres kunder, understreger Morten Frihagen.

Om Håndværkerfradraget:

Håndværkerfradraget afskaffes den første april. For at få fradrag skal arbejdet være gjort færdigt den 31. Marts. For at du kan få skattefordelen i år skal regningen være betalt senest den 31. maj.

Fradraget kan bl.a. bruges til:

  • Udskiftning af vinduer, ruder og yderdøre
  • Udvendigt malerarbejde
  • Isolering af tag, ydervæg, gulv
  • Installation af grønne energikilder
  • Radonsikring

Mest læste artikler