Tilskud til vinduer: Glarmestre giver gratis rådgivning til ansøgning i 2021

Mange danskere planlægger at energirenovere deres hjem. Nåede du ikke at få del i første pulje af tilskud til energirenoveringer, kan du glæde dig over, at der åbnes en ny pulje i 2021. Bliv klogere på, hvad det betyder for dig her.

I oktober måned i år åbnede første runde af Energistyrelsens pulje til energirenoveringer. Dog er de 245 mio. kroner fra puljen allerede revet væk. Men i begyndelsen af 2021 åbner en ny pulje med 375 mio. kroner til energirenoveringer.

Mange boligejere får derfor endnu engang muligheden for at udskifte de gamle vinduer og terrassedøre til nye energivinduer meget billigere med Energistyrelsens nye pulje til energirenoveringer.

På baggrund af erfaringer fra den første pulje er medlemmerne i Glarmesterlauget i Danmark nu klar med gratis rådgivning om, hvordan man udfylder ansøgning og får skiftet til nye og mere klimavenlige vinduer og døre, skriver Glarmesterlauget i Danmark i en pressemeddelelse.

Rådgivningen sker i forbindelse med, at du indhenter et tilbud. Det er vigtigt, at du søger tilskud inden arbejdet går i gang.

Sådan får du tilskud

Boligejerne skal skal være hurtige på tasterne, hvis de skal gøre sig håb om at få del i puljen og dermed få tilskud til at få skiftet gamle vinduer ud med nye og mere klimavenlige vinduer. 

Boligejerne kan blandt andet søge om tilskud til udskiftning af vinduer og ovenlys, udskiftning af yderdøre med minimum 70% glas, herunder særligt terrassedøre, samt monterings af forsatsvinduer.

– Puljen til energirenovering tilbyder markante tilskud til netop sådanne ting som nye vinduer. Og da varmeregningen ofte fylder en del i huse med vinduer, der er 30-50 år gamle, blev den første pulje lynhurtigt tømt. Derfor opfordrer vi boligejerne til allerede nu at sikre sig et tilbud på nye vinduer, så papirarbejdet er klar, når der åbnes for ansøgninger, fortæller sekretariatschef Poul Henrik Madelung fra Glarmesterlauget, i pressemeddelelsen.

Læs også: Energirenovering – her er alle de tilskud, du bør kende

Så meget kan du spare

Hvis du eksempelvis har et 110 m2 stort parcelhus, der er mere end 20 år gammelt, og som opvarmes med fjernvarme, kan du få over 52.000 kroner i tilskud. Derudover kan du opnå en årlig besparelse på over 3.000 kroner på varmeregningen.

– Det er en meget stor del af udgiften til nye vinduer, som dækkes ind af tilskuddet, og den årlige besparelse sørger for, at udgiften hurtigt bliver til en løbende gevinst. Samtidig bidrager man jo også til at løse klimaudfordringerne, fortæller Poul Henrik Madelung.

Vær opmærksom på garanti

Det er vigtigt ikke alene at være opmærksom på de nye vinduers kvalitet, men også på garantien på det arbejde, der udføres, når gamle vinduer udskiftes, og de nye vinduer monteres.

Du bør derfor altid spørge ind til hvilken garanti, der er på både vinduer og montering. Det er vigtigt, hvis der af den ene eller anden grund opstår problemer efter monteringen.

Mest læste artikler