DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Den rigtige pris fra start sikrer det mest optimale hussalg

Hussælgere tjener mindre ved at sætte prisen for højt til at starte med. Det viser en ny udregning fra Boligsiden.dk.

flyttekasser og nøgle

Getty Images

Overvejer du et hussalg, eller vil du gerne vide, hvad din bolig er værd? Så kan det være en økonomisk fordel af få et Salgstjek af en lokal mægler, der både kender dit område og priserne i området rigtig godt.

En ny landsdækkende undersøgelse på Boligsiden.dk viser nemlig, at hussælgere rent faktisk tjener mindre ved at skrue prisen på huset op.

“Sætter du prisen for højt, bliver du tvunget til at sætte prisen ned. Det signalerer, at du er til at handle med, hvilket giver køberen mulighed for at presse prisen yderligere,” forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Er du eller måske din ejendomsmægler for optimistisk med prissætningen, risikerer du således at blive tvunget til at sænke din udbudspris undervejs i salgsprocessen.

Fast udbudspris giver kortere liggetid

Boligsiden.dk’s undersøgelse viser, at salgstiden på boliger, hvor prisen ikke er sat ned, er på 77 dage. På boliger, hvor prisen er blevet nedsat én gang er salgstiden 223 dage, mens den på boliger, der er nedsat to gange er på 327 dage. Boliger med nedsat pris har altså derfor markant længere salgstid.

“Netop derfor er det vigtigt, at du finder en ejendomsmægler, der har kendskab til lokalområdet, da beliggenheden spiller den største rolle for prissætningen – og ikke mindst at du lytter til hans vurdering. Også selvom det kan gøre ondt at sælge for mindre, end du havde regnet med,” forklarer Birgit Daetz på Boligsiden.dk.

Få et salgstjek, inden du sætter dit hus til salg

Vil du sikre det mest optimale hussalg, kan det være en stor gevinst at få et Salgstjek hos en lokal mægler, inden boligen sættes til salg. Mægleren kender nemlig dit område og ved, hvilke priser husene normalt sættes til salg for. På den måde kan du finde ud af, hvad din bolig reelt er værd, inden du sætter til salg. 

“Med et Salgstjek hos en lokal EDC-mægler får du en grundig vurdering af din boligs aktuelle markedsværdi. Du får samtidig et overblik over, hvordan din økonomi ser ud, hvis du beslutter dig for at sælge. Således har du al den information, du behøver, for at sikre den optimale bolighandel,” fortæller kommunikationschef i EDC, Jan Nordmann.

”Ved vurderingen af din bolig kan din lokale EDC-mægler samtidig rådgive dig til, hvilken salgsmodel der passer til netop dig og dit hussalg,” fortæller kommunikationschefen fra EDC-mæglerne.

Sådan bestiller du et gratis Salgstjek hos EDC

Hos mæglerkæden EDC kan du få et gratis Salgstjek, hvor din lokale EDC-mægler giver en grundig vurdering af, hvad din bolig er værd.

Mægleren fra EDC giver:

  • en grundig vurdering af din bolig
  • en beregning af dit overskud
  • forslag til, hvad du kan gøre for at gøre boligen helt solgt
  • information om alle sider af en god bolighandel.

Læs mere om Salgstjek og bestil det gratis på edc.dk Du kan også kontakte din lokale EDC-mægler for at høre mere.

 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler