Det er blevet populært at købe byggegrunde

Stadig flere danskere vælger at få opført deres nye hus fra bunden. Antallet af solgte byggegrunde overgik sig selv i 2019

Det er blevet populært at få opført sit nye hus fra bunden.

Det er blevet populært at få opført sit nye hus fra bunden. Alene de seneste seks år er der sket en fordobling i salget af byggegrunde, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.

I 2019 blev der solgt 2.350 byggegrunde i Danmark, og det antal er rekordstort. Det store salg skyldes formentlig, at det giver god økonomisk mening at bygge selv, mener siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

– Renten er lav, så det er billigt at låne til at købe grund og til at bygge hus for. Og så kan man få et lavenergihus, der ikke koster så meget at bruge, og som ikke kræver særlig meget vedligehold,” siger hun i en pressemeddelelse.

Læs også: Strikkede karklude – 2 nemme opskrifter

Færre huse til salg

Det er dog ikke kun købernes privatøkonomi, der er afgørende for udviklingen i salget af byggegrunde. Det betyder også noget, at udbuddet af villaer og rækkehuse er væsentligt lavere nu end for seks år siden.

Sammenligner vi udbuddet af villaer og rækkehuse i januar 2020 med for seks år siden, er der sket et fald på 14 procent. Det betyder, at der er mindre at vælge imellem, og kan en køber ikke finde det helt rigtige, så er det et godt alternativ at købe en grund og bygge selv, men det er selvfølgelig afgørende, at køberen kan overskue byggeriet, for det er et stort projekt, siger Birgit Daetz.

Mest læste artikler