Få styr på boligen inden din vinterferie

Når du gør klar til at tage på vinterferie, er der flere ting, du som boligejer skal få styr på, inden du flygter fra den danske vinter.

Få styr på boligen inden din vinterferie

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.

Vinterferien er tiden, hvor mange danskere søger væk fra det brune sjap til sydens sol eller skibakkernes puddersne. Men skal du rejse bort om vinteren, er der flere ting, du som boligejer bør have styr på først.

Husk fortovet

For det første skal du huske det ansvar, der kommer med sne og is, uanset om du er bortrejst på vinterferie for en periode, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Niels Strange og forklarer videre:

Det er dit ansvar som husejer at sikre, at der bliver ryddet sne og gruset på fortovet, ligesom at der også skal fjernes istapper, som uheldige forbipasserende kan få i hovedet. Derfor skal du lave en aftale med fx din nabo, hvis du ikke selv har mulighed for at klare de ting, siger Niels Strange.

Tjek tag og tagrender

Hvis du endnu ikke har fået tjekket taget, er det også et godt tidspunkt at gøre det på.

Det uforudsigelige danske vintervejr kan sagtens diske op med både hård frost, tøvejr og fygesne i løbet af sådan en uge eller to. Rens derfor tagrender og nedløbsrør, hvis du ikke har fået det gjort endnu. Når sneen smelter, kan vandet ellers løbe ned ad muren, og det kan give frostskader på fugerne, siger Niels Strange og tilføjer:

Det er også klogt at tjekke loftet i dagslys for løse teglsten og andre utætheder. Over sådan en uge, kan der komme større vand- og fugtskader som følge af smeltende fygesne på loftet, og i værste tilfælde kan det føre til skimmelsvamp, siger Niels Strange.

Mest læste artikler