1. Kalk er godt for indeklimaet
Kalk er det mest kapillær-åbne af alle overfladebehandlinger. På grund af de åbne porer i kalken kan muren ånde, og fugt kan passere gennem den. Det betyder bedre indeklima og færre problemer med fugt og svamp i huset.
2. Kalk forebygger afskalninger og frostskader
Er dit hus bygget før 1960, eller er det bygget i kalk, bør du altid kalke det. For mens kalk lader muren ånde, lukker nyere plast- og cementmaterialer fugten inde i muren. Et ældre hus, der er behandlet med plast- eller cementprodukter, kan derfor ikke komme af med fugt, og det kan resultere i afskalninger og frostsprængninger, når fugten fryser inde i muren.
3. Kalk er nemt og billigt at vedligeholde
Det er en myte, at kalk er besværligt at holde ved lige. Kalker man med de rette metoder og i de rette forhold, er det nemt at kalke. Samtidig er kalk langt den billigste løsning til vedligeholdelse. Med 6 spande kulekalk, som kan købes til cirka 3000 kroner, kan du kalke en hel sognekirke. Det kræver dog, at facaden ikke allerede er behandlet med plast- eller cementbaserede materialer.
4. Kalk har en lang holdbarhed
Oplever du, at du skal kalke hvert år, skyldes det, at arbejdet er udført med forkerte produkter eller forkerte metoder. Kalker du med en kulekalk, der har lagret i mindst 2 år, holder kalkningen i op til 10 år.
5. Kalk giver muren en levende overflade
Kalk ser bedst ud. Kalkkrystaller reflekterer sollys på en lysende og levende måde, der understreger lys og skygge på facaden. Det gør en kalket overflade ekstra varieret og karakterfuld.
6. Kalk er miljøvenligt
Kalk er et rent naturprodukt i modsætning til malerprodukter, der alle indeholder mange forskellige kemikalier – også de mest naturlige af slagsen.