Flere vælger at bygge til på villaen

Mangel på plads får flere og flere til at bygge til, viser nye tal.

Når pladsen bliver for trang, er det oplagt at flytte til noget større, men det er langt fra alle, der følger den indskydelse. Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at der de seneste fem år er blevet opført et stigende antal tilbygninger hos landets parcelhusejere.

Ifølge den samlede omsætning for nybyggeri og tilbygning er der tale om en stigning på 84 pct. med en årlig omsætning i 2019 på over 100 mia. kr. Selvom private tilbygninger kun udgør en mindre del af den samlede omsætning for nybyggeri, bakker det ifølge direktør for Nybolig, Peter J. Mattsen, ejendomsmæglerkædens egne undersøgelser op.

– Som ejendomsmæglere rådgiver vi primært i forbindelse med køb og salg af bolig, men vi har de sidste par år noteret en stigende tendens til at bygge til i stedet for at flytte, siger han i en pressemeddelelse.

Og han er ikke overrasket over udviklingen.

– De seneste år har dansk økonomi været stærk og renten lav og stabil, og det er selvfølgelig medvirkende til, at flere er i stand til at realisere deres planer om en tilbygning, fordi de både kan skaffe finansiering og samtidig betragte tilbygningen som en langsigtet investering, siger mæglerdirektøren.

Mest læste artikler