Sådan får du ryddet op i din garage – 10 ting, der fylder for meget

Uanset om du kan kategoriseres som ekstrem samler eller bare har tendens til at gemme på lidt for mange ting, så har du sikkert brug for at få ryddet ud i gemmerne. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men her er 10 ting, som du sikkert har liggende - og sagtens kan smide ud.

1. Magasiner, aviser og kataloger

Chancen for, at du nogensinde bladrer dig igennem stakken af ugeblade og aviser fra de sidste 10 år, er rimeligt lille, så du kan lige så godt få ryddet op i dem.

Hvis du ikke kan nænne at skille dig af med det hele, så kan du eventuelt beholde nogle særudgaver eller dem med de allerbedste opskrifter eller skæve nyheder, men gør dig selv den tjeneste at rydde rigtigt godt ud i dem.

2. Gammel elektronik

Det er måske svært at smide den gamle bærbare eller printer ud, men vær ærlig over for dig selv – får du nogensinde brug for din gamle computer igen? Hvis den er mere end et par år gammel, så er svaret sandsynligvis nej, så få ryddet op i, hvad der virker og hvad du rent faktisk regner med at få brugt igen, så du kan få smidt resten ud.

3. Ødelagt eller overskydende værktøj

Det er selvfølgelig rart at have en ekstra hammer, men du har næppe brug for fem af hver slags værktøj, og det er nok ikke så realistisk, at din ødelagte boremaskine pludseligt beslutter sig for at virke. I virkeligheden fylder det bare, og du får det ikke rigtigt brugt, så smid det ødelagte ud og giv eventuelt dit ekstra værktøj væk.

4. Udplantningsbakker

Hvis du er en ivrig haveentusiast, så behold endelig dine potter og bakker til næste år og få dem organiseret, så de ikke fylder for meget resten af året. Men hvis de har stået der i lidt for lang tid, og du kan fornemme, at du ikke rigtigt får det brugt – hverken nu eller senere – så kan det måske bedre betale sig at opbevare det i skraldespanden.

5. Malerbøtter

Malerbøtter fylder en del, så hvis du har nogle stykker stående, så få dem tjekket igennem. Hvis malingen ikke er blevet for gammel og du stadig har brug for den til vedligeholdelse, så behold den, men hvis den ikke er god længere eller der kun er en lille rest, så skil dig af med den. Husk, at lak- og malingrester skal afleveres på genbrugsstationen.

6. Gamle gør-det-selv-projekter

Det er altid sjovt at lave små projekter rundt omkring i hjemmet, men nogle gange kommer du lige fra det, og så blev det aldrig rigtigt til noget.

Du har sikkert gode intentioner om at nå det, når du lige har en frilørdag, men hvis det ikke rigtigt bliver til noget, så gør op med dig selv, om det ikke er bedre at droppe det og smide det ud.

Du vil måske endda opleve, at det ikke bare giver mere plads i gemmerne, men også fjerner den dårlige samvittighed over, at du aldrig lige får det gjort.

7. Ødelagt sportsudstyr

Måske har du bolde, ketsjere eller andet sportsudstyr liggende, som godt kunne bruge en kærlig hånd – eller en tur på lossepladsen. Hvis det kan repareres, så investér lidt tid og få det gjort, men hvis det ikke står til at redde, så ud med det.

I samme kategori er også gammelt sportsudstyr som du, børnene eller børnebørnene ikke får brugt mere; det fejler sikkert intet, men det fylder, så du kan eventuelt donere det til en genbrugsbutik.

8. Gemt tøj og udtrådte sko

Tøj og sko fylder ret meget, så det kan være fristende at smide noget af det i en sæk og bare opbevare det på loftet eller i garagen, hvis du nu en dag får brug for det, men hvis du nærmest har glemt, hvad der er i poserne, så få det sendt til genbrug i stedet. Der er sikkert en god grund til, at det ikke hænger i skabet længere.

9. VHS- og kassettebånd

Det er dejligt nostalgisk at kigge gamle kassettebånd og VHS’er igennem, men hvis du ikke længere bruger dem eller ikke har en afspiller, så er det et rigtigt godt sted at få sorteret. Du kan altid beholde de allerbedste bare for hyggens skyld, men du kan roligt skille dig af med “Kriminalkommisær Barnaby” på VHS.

10. Ubrugte møbler

Hvis du har et møbel stående, som du har svært ved at finde en god plads til eller går med planer om at få ompolstret, så skal du måske overveje at give det til en genbrug. Møbler fylder meget, og hvis du ikke er specielt knyttet til det, så kan det sikkert finde et nyt hjem et andet sted.

Kilde: Real Simple 

Mest læste artikler