Carport med mere

Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.

Carporten kan rumme meget mere end bilen

Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen.
Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.


Der er plads til det hele – vinterdæk, cykler, haveredskaberne og værktøjet. Og selvfølgelig også bilen, der står i den anden ende af carporten.

Redskabsrum sammen med carporten
Rigtig mange prioriterer et redskabsrum i forbindelse med carporten. Lav det ikke mindre end ni kvadratmeter og helst større, råder eksperterne. Overvej, om du vil isolere, hvis det skal bruges til fryser eller miniværksted. Det skal nemlig forberedes fra begyndelsen.

Husk at, der er nogle krav der skal overholdes
Uanset om du er nybygger og skal i gang med det hele på én gang eller bliver fristet til at udvide carporten, skal du overholde kravene om placering, størrelse og udseende. Det kan din kommune eller din leverandør rådgive dig om.


Et udhæng kan bryges nyttigt
En anden og meget anvendelig løsning er et lille udhæng med sider for enden af carporten. Det kan bruges til så forskellige ting som udekøkken, ståsted for kaninburet, brændeskjul, ryddelig opbevaring af havegrill, trillebør, kost og andre sæsonbenyttede redskaber, der så rykker helt ind, når vinteren rykker frem.

Hold tøjet tørt under halvtaget
Eller hvad med at spænde tørresnore ud under halvtaget, så regn ikke gør vasketøjet vådt igen? Mangler din have en terrasse, kan carporten måske placeres, så du kan anlægge en terrasse op mod en side- eller endevæg – måske suppleret med lægivende hegn eller buske.

Fra carport til udekøkken
Har du plads på grunden til mere end en carport, kan du få stor glæde af at lade den løbe over i en overdækning, der kan bruges til mange formål. En terrasse, hvor man kan sidde længe ude en sommeraften i ly for den faldende dug, er oplagt. Og så er skridtet mod et udekøkken under samme tag ikke så stort.

Se flere forslag til anderledes indretning af carporten på næste side.

Sandkasse i ly for regnen
Det samme kan børnenes sandkasse, men mon ikke både de voksne og ungerne vil tilbringe flere timer i og omkring sandkassen, hvis den er under tag. Det er jo ikke blot sund fornuft om efteråret, men også om sommeren, når solen er stærk.

Udendørs bad eller spa
En udendørs spa er en rigtig luksusløsning at installere under en overdækning i forlængelse af den nybyggede carport. Forestil dig at sidde i det varme vand en vinterdag med frost om næsen. Det er fantastisk. Synes du, spaen er for dyr en løsning, kan du jo vælge et badekar af træ, som fyldes med vand efter behov – sommer og vinter.

Der er masser af sidegevinster

Der er næsten ingen grænser for, hvilke små og større sidegevinster du kan få i forbindelse med carporten. Tænk over, hvad du har brug for eller kunne tænke dig, og spørg evt. din carportforhandler om smarte løsninger, de har lavet for andre.

Overhold loven
Tjek lokalplan, tinglyste servitutter på din grund, Bygningsreglement for småhuse, eller rådfør dig med din leverandør, så du ikke slår større byggeplaner op, end du må realisere.

Af Sus Falch, 602
Foto: Hans Juhl

Mest læste artikler